«Ens hauria agradat celebrar este dia amb les campanes»

El rector mostra disposició per a l'enteniment i l'alcalde rebaixaria també el volum de l'ajuntament

El rector de Sant Nicolau, Antonio Corbí, va assenyalar durant l'anunci d'esta nova restauració que «ens hauria agradat celebrar-ho amb un volteig de campana». Es va referir d'esta manera a la prohibició de l'ajuntament que sonen les campanes fins que es prenguen mesurades per a la reducció del volum del so. El rector va afegir: «no faltarà la disposició per a arribar a un enteniment». Posteriorment, a preguntes dels periodistes, va apuntar: «per la nostra banda farem tot per arribar a un acord. L'única cosa que hem rebut és el requeriment de prohibició. Esperem que arribe una paraula de diàleg». Corbí va comentar que «les campanes no fan soroll, formen part del patrimoni sonor». Així mateix, va assegurar que els tècnics estan estudiant la situació, i va posar l'accent que les queixes van ser presentades «per un sol veí».

Ahir l'alcalde, Joan Ribó, va insistir en la necessitat d'obrir un diàleg per a rebaixar el so de les campanes «en tota la ciutat», incloses les de l'ajuntament si no complixen amb els límits de so establits en la llei.

Ribó: «Reduir el volum»

L'obligació d'actuar quan no es complix la normativa, però va repetir que hi ha formes de rebaixar el so. «Les campanes són estupendes», va dir Ribó, que va recordar que només estan exemptes de complir la norma aquelles que estan declarades Bien de Interés Cultural (BIC), situació en la qual solament es trobaria el Micalet. L'alcalde va arribar a considerar ahir la possibilitat de reduir el volum de les campanes de les esglésies i edificis de la ciutat. «És una opció interessant» i apostava per aconseguir un volum de contaminació acústica que «complisca la normativa». Ribó realitzava estes declaracions en el transcurs d'una roda de premsa sobre el grau d'execució dels pressupostos, en la qual destacava la importància de reduir els decibels fins el «55 o 65». S'ha de «complir» una normativa sobre la qual «igual fa falta canviar algunes coses». «Però mentre no la canviem, cal complir-la», destacava Ribó

PAÑOS, José Vicente; PARRILLA, José

Levante - El Mercantil Valenciano (03-02-2017)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Protecció legal campanars i campanes: Bibliografia
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 20-09-2020
  Convertir a PDF