Tornant a la normalitat...

Els tocs manuals de campanes de la Catedral continuen, després de la caiguda del Jaume, el dia de Nadal
I tornem a la normalitat. Després del terrible incident de la caiguda del Jaume, gràcies a Déu sense incidències personals, els Campaners de la Catedral de València hem continuat la nostra feina d'expressar, a través de les campanes de la catedral, els sentiments, les emocions i les creences dels valencians.

Així, a penes 30 hores després de la caiguda del Jaume, hem tocat el tradicional vol "de la sardina", que anuncia l'inici de les 40 hores de Cap d'Any de la Catedral.

El toc, realitzat al vespre del 26 de desembre, és anomenat "de la sardina" perquè els antics campaners sopaven junts, eixa nit, amb una caixa de sardines ràncies i unes botes de vi que oferia el Campaner Major als seus ajudants, els quals estaven obligats a portar el seu pa.

El vol de campanes és diferent dels habituals, ja que es toquen quatre parades i no tres, amb sengles desfetes o tocs en solitari de les campanes majors. L'absència del Jaume canvia un poc la sonoritat del toc, però no la seua intensitat, i la gran emoció que suposa per als Campaners de la Catedral de València, seguir tocant les campanes, després de la miraculosa caiguda de la campana.

Després del toc, com es habitual cada any, els campaners es vam reunir a sopar... en un restaurant, per compartir no sols les experiències anuals sinó, i sobre tot, les últimes emocions viscudes.

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA

(27-12-2014)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2021
  Convertir a PDF