Inventari de Campanes

Parr˛quia de Sant Feliu de Buixalleu - SANT FELIU DE BUIXALLEU (CATALUNYA)

(ReferŔncia: 8228)

Alšada del campanar 19.23
Descripciˇ Altitud: 410 metres.
EsglÚsia romÓnica de principis del segle XII ampliada en l'Ŕpoca g˛tica amb dues naus laterals; consta, doncs, de tres naus, la major de tres trams i les laterals de dos; la separaciˇ de les naus es fa per mitjÓ de dos arcs formers de mig punt que descansen un un pilar central per banda; la capšalera de la nau central la forma un absis semicircular romÓnic mig retallat interiorment i allargat per un tram rectangular i en part amagat exteriorment per una construcciˇ ve´na. L'edifici romÓnic es troba sobrealšat, l'absis incl˛s; un petit porxo situat a l'angle sud-oest del frontis encarat a ponent es trobava davant d'un portal lateral avui tapiat; l'actual queda obert al mur de ponent. Els seus murs presenten petits carreus matussers i sˇn de paredat els que corresponen al sobrealšat.
Dimensions: 18'20 x 4'00 x 7'50 metres respectivament de llargada, amplada i alšada; l'amplada total de les tres naus fa 11'70 metres.
Campanar de planta rectangular (4'00 x 3'50 m) amb un primer alt cos romÓnic amb finestres geminades en arc de mig punt a cada costat a la part alta i murs de carreus petits i irregulars disposats en filades uniformes; l'˙ltim cos g˛tic mostra uns paraments de paredat amb carreus ben escairats a les cantoneres. EstÓ coronat per una cornisa amb merlets esglaonats al damunt i una agulla piramidal amb els caraners destacats. La celĚla, amb campanes, situada en aquest cos superior g˛tic queda oberta amb finestres d'arc apuntat, una a cada cara, amb un marc ressaltat sobre senzilles impostes; una motllura al seu dessota separa els dos pisos de finestres.
Situaciˇ: adossat al mur nord tocant a l'absis encarat a llevant.
Alšada: 19'23 metres.
Esveltesa: 4,8
Protecciˇ BÚ Inventariat
Identificador: IPA-26999
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, DelfÝ [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (15-06-2001)
 • 1 Foto
  Editor DALMAU i ARGEMIR, DelfÝ
  Actualitzaciˇ 11-04-2016


 • SANT FELIU DE BUIXALLEU: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MART═N NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VAL╚NCIA
  Campaners de la Catedral de ValŔncia
  Buscar campana, campanar, poblaciˇ, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  ę Campaners de la Catedral de ValŔncia (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 20-08-2019
  Convertir a PDF