Inventari de Campanes

Santa Caterina de Siena (antic) - VALÈNCIA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 2199)


Descripció El convent de Santa Caterina de Siena presentava una església gòtica amb reformes neoclàssiques exteriors i interiors. El campanar conventual, d'estructura aparent gòtica però molt modificat, es trobava junt a l'absis de l'església, i presentava una xicoteta espadanya a la terrassa.
L'any 1968, els grans magatzems El Corte Inglés compren el convent per utilitzar el seu solar per construir l'edifici comercial de nova planta.
Les dependències conventuals, ja molt danyades durant la guerra civil, van ser destruïdes totalment, a excepció de l'església i el campanar, que van ser desmuntats pedra per pedra per ser traslladats (els anys 1970-71) a la seua nova ubicació al barri dels Orriols, junt a l'estadi del Levante U.D.
Actualment l'església traslladada es coneix com a Parròquia de Nostra Senyora del Sagrat Cor. El campanar actual no respecta més que parcialment la forma de l'original.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Autors de la fitxa de la torre
 • BUIGUES METOLA, Marcos (26-08-2015)
 • Bibliografia

  (Es pot ordenar per qualvol dels camps)
  AutorsTítolData
  FOLCH, Mariano; SACRISTÁN; MATEU i LLOPIS, Felipe (ed)Nota de los nombres de las campanas de todos los campanarios de Valencia1969
  RUIZ DE LIHORY, José (Barón de Alcahalí)La Música en Valencia - Campanas de Valencia1987
  5 Fotos
  Editor BUIGUES METOLA, Marcos
  Actualització 26-08-2015


 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 14-10-2019
  Convertir a PDF