Mare de Déu dels Miracles (1) - Parròquia de Santa Bàrbera - PILES (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 16615)

Localització Sala de les campanes
Diàmetre 54
Altura del bronze 48
Vora 6
Pes aproximat 91
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2000
Descripció La campana té una garlanda al terç i aquesta inscripció amb l'advocació a la qual està dedicada: "NUESTRA SEÑORA DE LOS MILAGROS". Al mig té una creu amb pedestal i aquesta inscripció commemorativa: "EN MEMORIA DE SALVADOR TORREGROSA SEGURA / SUFRAGADA POR SUS PADRES SALVADOR Y MILAGROS / EN PILES AÑO 2000 / SIENDO CURA PARROCO ERNESTO SANCHIS MOMPO". També al mig disposa de la marca de l'instal·lador: "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA, 37 / VALENCIA".
Terç (T) (2 cordons)
"NUESTRA SEÑORA DE LOS MILAGROS"
(2 cordons)
(garlanda)
Mig (M) (00) (creu amb pedestal)
(06) "EN MEMORIA DE SALVADOR TORREGROSA SEGURA / SUFRAGADA POR SUS PADRES SALVADOR Y MILAGROS / EN PILES AÑO 2000 / SIENDO CURA PARROCO ERNESTO SANCHIS MOMPO"
(09) (marca de l'instal·lador) "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA, 37 / VALENCIA"
Mig peu (MP) (2 cordons)
(2 cordons)
Tocs actuals de campanes Repic i volteig automàtic.
Truja Fusta INDUSTRIAS MANCLÚS
Estat actual L'estat de conservació és bo. Està situada a una de les finestres de la sala de les campanes amb truja de fusta de perfil tradicional valencià i mecanitzada amb motor d'impuls i electromall monofàsic. També disposa d'un batall lligat i reforçat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc (03) motor d'impuls (09) electromartell monofàsic
Intervencions La campana va ser fosa l'any 2000. Tot i que la marca indica que l'autor és la foneria de Salvador Manclús, la campana la varen fondre als tallers de la foneria càntabra Hermanos Portilla. Industias Manclús, successora de la foneria va fabricar la truja de fusta i instal·là el conjunt a la torre.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

 • OSA MILLÁN, Sergio (04-05-2019)
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (17-11-2019)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 07-02-2020
9 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 12-06-2021
  Convertir a PDF