El CAMPANOMÒBIL és un conjunt de quatre campanes, procedents de l'antiga església del Reformatori de Sant Francesc Xavier de València, actual Conselleria de Cultura i Esport, i dipositades al GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS, per difondre, d'una manera directa, els tocs manuals de campanes. Aquest conjunt, de dubtosa qualitat musical, però de gran potència sonora, serveix per "baixar" les campanes al públic, especialment l'infantil, el qual queda bocabadat davant un fenomen que li sembla llunyà i inaccessible.
Inicialment les campanes conservaven les truges de ferro, amb cigonyal, però aviat foren canviades per unes altres de fusta, de model valencià, i construïdes per la mateixa empresa francesa que havia fabricat les de la Catedral de València
En una primera fase, el campanar ambulant consistia en una estructura triangular, de difícil muntatge, i complicat transport, de manera que, quan arribàvem a fer el concert, estàvem ja totalment esgotats, i no havíem fet més que començar.
En l'actualitat, i gràcies a la participació en "l'entrada" de la comparsa "Maseros" de Mutxamel, què ens va oferir una estructura estable, i amb l'aportació d'un remolc de quatre rodes per part del Gremi, podem arribar i tocar, de manera immediata, fins i tot en moviment.
El CAMPANOMÒBIL es troba a la disposició dels membres del GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS, aportant només les despeses de transport, mentre que hi ha una sèrie de tarifes per a fer concerts, en solitari, o en combinació amb altres campanars, com va ocórrer en Petrer. Per sol·licitar els serveis del CAMPANOMÒBIL calia posar-se en contacte amb els CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA, via E Mail, o a través dels telèfons que hi figuren en la nostra pàgina inicial. El Campanomòbil fou desmuntat en 2005, ja que les quatre campanes, que son de la Conselleria de Cultura i Esport, foren retornades al seu campanar original, on formen part dels tocs del rellotge. En conseqüència, el Campanomòbil dels Campaners de la Catedral de València forma part del passat.
El CAMPANOMÒBIL es un conjunto de cuatro campanas, procedentes de la antigua iglesia del Reformatorio de Sant Francesc Xavier de València, actual Conselleria de Cultura, y depositadas en el GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS, para difundir, de manera directa, los toques manuales de campanas. Este conjunto, de una calidad musical dudosa aunque de gran potencia sonora, sirve para "acercar" las campanas al público, especialmente el infantil, que se queda admirado ante un fenómeno que le parece lejano e inaccesible.
Las campanas conservaban inicialmente sus yugos de hierro con cigüeñal, pero fueron cambiados en poco tiempo por otros de madera de modelo valenciano, construidos por la misma empresa que habÃa fabricado los de la Catedral de València
En una primera fase, el campanar ambulant consistía en una estructura triangular, de difícil montaje y complicado transporte, de manera que cuando llegábamos a hacer el concierto, estábamos ya totalmente agotados, aunque no habíamos hecho más que empezar.
Actualmente, gracias a la participación en "l'entrada" de la comparsa "Maseros" de Mutxamel, que nos ofreció una estructura estable, y con la aportación de un remolque de cuatro ruedas por parte del Gremi, podemos llegar y tocar, de manera inmediata, incluso en movimiento.
El CAMPANOMÒBIL se encuentra a la disposición de los miembros del GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS, aportando Únicamente los gastos de transporte,mientras que hay diversas tarifas para hacer conciertos, en solitario o en combinación con otros campanarios, como ocurrió en Petrer. Para solicitar los servicios del CAMPANOMÒBIL hay que ponerse en contacto con los CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA, vía E Mail, o a través de los teléfonos que figuran en la página inicial. El Campanomòbil fue desmontado en 2005, ya que las cuatro campanas, que son de la Conselleria de Cultura i Esport, fueron devueltas a su campanario original, donde forman parte de los toques del reloj. En consecuencia, el Campanomòbil de los Campaners de la Catedral de València forma parte del pasado.
© CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (2004) © Campaners de la Catedral de València (2024) campaners@hotmail.com Actualització: 07-11-2024 |