Vídeo normal 853

VídeosPer a baixar el vídeo
Autors ALDIA.CAT
Títol L'esport femení protagonitza la 28a edició de la Trobada de Campaners d'Os de Balaguer
Data 26-04-2015
Duració 03:18
Classe Encuentros, concursos, muestras de campaneros
Notes

És la causa triada aquest any per sensibilitzar la societat amb un toc de campanes propi

L'esport femení ha estat el gran protagonista de la 28a Trobada de Campaners d'Os de Balaguer (Noguera), una cita que cada any reuneix prop de cent campaners de diferents punts de l'Estat espanyol i França. Per segon any s'ha creat específicament un toc de campanes per cridar l'atenció sobre una causa, aquesta vegada l'esport practicat per dones i la necessitat que sigui més reconegut a la nostra societat. L'any passat va ser dedicat a la ciència i en concret a la recerca de la malaltia minoritària de l'Atàxia de Friedreich. Mig centenar d'esportistes s'han aplegat en aquesta localitat de la Noguera i han escoltat amb atenció el toc compost pel mestre campaner Ignasi Cortés.Fa 28 anys que Os de Balaguer acull una trobada que vol reivindicar un ofici històric que ha de resituar-se en una societat on ja fa anys que les campanes han perdut la batalla enfront de les noves tecnologies. Durant tot el matí no han deixat de sonar amb repics de festa, de difunts, de sometents, d'incendi i de tot allò que tradicionalment s'havia comunicat des dels campanars.

L'amença de pluja no ha espantat ni els campaners ni tampoc les protagonistes de la jornada, mitja dotzena de noies esportistes vingudes de diferents punts de Catalunya que no s'han volgut perdre el repic de campanes per reivindicar la visibilitat de l'esport femení. Hi havia representants de la selecció lleidatana de futbol sala, del Club de Tennis Taula de Balaguer però també l'equip d'handbol femení cadet de Sant Vicenç dels Horts, les jugadores d'handbol de Montcada o les de rubgi de l'INEF Barcelona. El manifest l'ha llegit Eli Cesáreo, jugadora de la selecció espanyola juvenil d'handbol i campiona d'Espanya cadet. A més, entre les participants a la trobada hi havia Blanca Nualart, responsable en matèria de Gènere del Consell General de l'Esport de la Generalitat.

Els missatges han estat coincidents. Les esportistes han agraït la inicitiva perquè consideren que les seves disciplines han d'afrontar dificultats que les masculines ja han superat, tant a nivell logístic com de difusió. Creuen que la societat haria de diferenciar i valorar l'esport femení, més tècnic que masculí. Per exemple, Josep Maria Mestre, des de fa dos anys entrenador de noies al club d'handbol Sant Vicenç després de molts anys entrenant equips masculins, ha remarcat el vessant emocional i tècnic del joc femení, un joc que li proporciona més satisfacció que no pas en la seva etapa anterior. Mestre s'ha queixat de la poca formació que hi ha actualment per als entrenadors o entrenadores de noies, un de les mancances que caldria millorar.

El president de la Confraria de Campaners de Catalunya, Jaume León, ha destacat el pas endavant que la Trobada ha fet amb la inicitiva de trobar una causa a la qual donar suport. "Fer un conjunt entre les campanes i l'esport femení és molt important perquè és una manera que el missatge arribi a tothom", ha destacat.
Vídeo HD
 • OS DE BALAGUER: Campanes, campaners i tocs
 • CONFRARIA DE CAMPANERS I CARILLONISTES DE CATALUNYA (OS DE BALAGUER) : Tocs i altres activitats
 • Aplecs, concursos, mostres de campaners
 • Vídeos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 14-08-2020
  Convertir a PDF