Vídeo normal 2175

VídeoPer a baixar el vídeo
Autors de la documentació IB3 NOTÍCIES
Títol La repicada de campanes amb motiu de la festivitat de Sant Sebastià, una tradició del segle XIV recuperada a Palma
Data 13-01-2023
Duració 01:34
Classe Festa major
Notes N'Eloy sonarà a les 19 h de dijous, durant la revetla popular, i, cinc minuts més tard, els campanars de les cinc parròquies més importants del centre de Ciutat


Diuen les cròniques de Palma que l’any 1451 els jurats de la ciutat i Regne de Mallorca varen convèncer el capítol per fer sonar la campana de n’Eloy de la Seu i, així, donar solemnitat a les festes de Sant Sebastià.

La campana té gairebé dos metres de diàmetre i només sona els dies solemnes. No ho farà per Sant Sebastià, però sí la resta de campanes. Passarà a les 19 h de dia 19 de gener, revetla popular de Sant Sebastià. Cinc minuts més tard, ho faran els campanars de les cinc parròquies més importants del centre de Palma.

Fa un any, les campanes varen repicar ben fort enmig del silenci provocat per les mascaretes i la distància social. El pròxim dijous la imatge serà ben diferent; tot i així, hi haurà silenci durant uns minuts. L’obreria de Sant Sebastià, els impulsors d’aquesta nova festa, aturarà la música i la festa per poder-les sentir.
Vídeo HD
 • Catedral de Mallorca - PALMA: Campanes, campaners i tocs
 • PALMA: Campanes, campaners i tocs
 • Tocs mecànics de campanes: Bibliografia
 • Vídeo
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 17-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 26 Visitants: 26 Usuaris: 0