Vídeo normal 1124

VídeoPer a baixar el vídeo
Autors de la documentació PASCUAL, Albert / CANAL 21 EBRE
Títol Benicarló replica al Bisbe: el campanar no està unit a l'església
Data 01-03-2017
Duració 02:11
Classe informativo
Notes La polèmica per la titularitat del campanar de Benicarló torna després de les declaracions del bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, on en una entrevista a Canal 21 Ebre assegurava que la torre està construïda dins uns terrenys que són propietat de la parròquia.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha insistit que el campanar no està unit a l'església com defensa el Bisbe, i que tot es deu a un error cadastral del que s'ha aprofitat la diòcesi.

De fet el campanar de Benicarló només va estar unit durant uns anys després de la Guerra Civil. A més, en el document on apareixen els terrenys que reclama el bisbat, també surt inscrita una part de la plaça Sant Bartomeu que durant uns anys, també després de la Guerra, va acollir un monument als caiguts.

Miralles ha recordat que el campanar de Benicarló és fadrí com el de Castelló de la Plana, també de titularitat municipal. De fet en mapes del segle XIX apareix separat de l'església.

L'alcaldessa ha dit també que totes les forces polítiques de la ciutat van a una i que esperen una resolució favorable per part del jutge.

L'acord que proposa la diòcesi és ser la titular del campanar i que l'ajuntament siga qui pague les despeses de manteniment.
Vídeo HD
 • BENICARLÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Propietat campanars i campanes
 • Vídeo
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 23-06-2021
  Convertir a PDF