Les destrosses fetes per un llamp al campanar de Xiva es repararan en breu

Les obres al campanar de l’església del Salvador de Xiva començaran en una setmana. Així ho ha anunciat l’Arxipreste de Morella, José Àngel Pitarch. Qui ha assegurat que es tracta d’una actuació necessària d’urgència, ja que el campanar va quedar greument afectat amb el llamp que va caure el passat 5 d’agost. L’impacte va deteriorar l’estructura de la torre del campanar i les pedres que van caure van afectar també a alguns cotxes que estaven aparcats a la plaça, a més de la megafonia de l’església.

En aquell moment es va fer una reparació ràpida a la megafonia per a poder celebrar les misses de les festes, però l’informe general dels desperfectes es va enviar a l’assegurança amb què compta el bisbat per a emergències com aquesta.

Les obres tindran un cost total de 6,500 euros i l’assegurança cobrirà el 70% de la quantia total de la reparació, la resta anirà a càrrec de l’església.

Una empresa local serà l’encarregada de dur a terme les obres de millora del campanar de l’església de Xiva. S’espera que les actuacions comencen en breus i que puguen completar-se en aproximadament una setmana.

COMARQUESNORD.CAT

comarquesnord.cat (16-04-2018)

 • Parròquia del Salvador de Xiva de Morella - MORELLA: Campanes, campaners i tocs
 • MORELLA: Campanes, campaners i tocs
 • Destruccions de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © comarquesnord.cat (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-10-2021
  Convertir a PDF