S'inicia la creació de la Federació de Campaners valencians

Per unanimitat dels més de cent campaners representants d'associacions locals, es va aprovar fundar la Federació

Foto124682

La Torre de Ponent del Palau Marquesal dels Milà i Aragó d'Albaida va albergar dissabte 14  de juliol més de cent campaners de tot el País Valencià, en representació de les diverses associacions locals. I ho van fer presidits pels Gegants i Cabets de la ciutat d'Albaida, que van ser testimonis dels primers passos de la Federació de Campaners valencians.

 Quan sonaven les deu del matí per la Campana de les hores del Campanar de l'Assumpció, datada en 1857, la plaça major d'Albaida s'omplia de Campaners, amb la il·lusió visible i palpable d'emprendre un camí d'unió entre totes les associacions locals per a situar el patrimoni campaner al lloc que es mereix en la societat. El rgidor de Patrimoni de l'Ajuntament d'Albaida, Josep V. Palasi els va donar la benvinguda.

Per unanimitat de tots els assistents es va decidir de fundar la Federació de Campaners i, perquè siga una realitat, es va triar una Junta Gestora que s'encarregarà de tots els tràmits legals. Està formada per les associacions de campaners del barri de Campanar a València, Soneja, Cabdet, l'Alqueria de la Comtessa, Sagra, Albaida, Ontinyent, València (catedral) i Sagunt, presidida pel representant de major edat de les associacions, càrrec que va recaure en Rafael Ballester, representant de la Colla de Campaners d'Ontinyent.

La primera reunió de la Junta Gestora se celebrarà el 8 de setembre a Soneja, en la qual s'elaboraran els estatuts de l'entitat. Després es convocarà una assemblea general que haurà d'aprovar els estatuts i triar la Junta Directiva i els diferents càrrecs, l'organització interna i el nom definitiu de la federació.

La 18a trobada acabà amb tocs de les campanes del campanar de l'Assumpció d'Albaida. 

VILAWEB

http://www.vilaweb.cat (18-07-2012)

 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • FEDERACIÓ VALENCIANA DE CAMPANERS (COMUNITAT VALENCIANA) (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Aplecs, concursos, mostres de campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-04-2021
  Convertir a PDF