L'Ideco continua fent comarca amb els seus premis

L'investigador catarrogí Wilson Ferrús va ser guanyador del XXI Premi d'Investigació de l'Horta Sud pel seu projecte «El Grup Femení de la residència d'Estudiants de Madrid en temps de guerra: L'Hort de Les Palmes de Picanya (1936-1939)»

Amb la presència dels alcaldes de les principals poblacions de l'Horta Sud, encapçalats pel president de la Mancomunitat i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, l'Ideco va celebrar el passat divendres 2 de febrer la seua «Festa Comarcal» a la Sala Cívica del mercat municipal de Torrent.

L'acte es va obrir amb la benvinguda de l'alcalde amfitrió, Jesús Ros, que encetà una activitat amb nombroses intervencions de premiats, homenatjats i autoritats locals i comarcals, alguns dels quals, van reivindicar la ciutat de Torrent com a capital de l'Horta Sud. Aquest va ser el cas del president de l'Ideco, Alfred Ramos, amb la intervenció del qual es va concloure l'esdeveniment.

Dins dels guardonats, el primer torn de la vesprada va ser per a l´investigador catarrogí Wilson Ferrús, guanyador del XXI Premi d'Investigació de l´Horta Sud pel seu projecte «El Grup Femení de la residència d'Estudiants de Madrid en temps de guerra: L'Hort de Les Palmes de Picanya (1936-1939)». A aquest li va continuar la presentació del llibre de l'alaquaser Pau M. Sarrió Andrés, «Les veus de l'Horta Sud: campanars, campanes, campaners i tocs tradicionals», fruit del XX Premi d'Investigació de l'IDECO, fallat en 2016.

En segon lloc es van realitzar els homenatges de l'actual edició d'aquesta festa de reivindicació comarcal. El III Premi «Carmen Valero» va recaure en Conxa Chust Marcilla, mestra de Torrent, per -en paraules d'Alfred Ramos- la seua «coherent trajectòria local en defensa i promoció de la llengua i cultura» valenciana.

L'últim homenatjat de la vetllada va ser l'editor d'«Afers» de Catarroja, Vicent Olmos Tamarit que va rebre el IX Premi «Quico Moret», segons el seu «mantenidor» -el vicepresident de l'Ideco Josep Maria Tarazona-, per la seua «llarga trajectòria en l'edició de llibres d'investigació, com a investigador en l'àmbit local i com a organitzador del considerat com a primer congrés d'història de l'Horta Sud» del 1981.

ROSELLÓ, Tomàs

Levante - El Mercantil Valenciano (06-02-2018)

 • TORRENT: Campanes, campaners i tocs
 • SARRIÓ ANDRÉS, PAU MARIA (ALAQUÀS) : Investigador, escriptor, compositor
 • SARRIÓ ANDRÉS, PAU MARIA (ALAQUÀS) : Tocs i altres activitats
 • Tesis i altres treballs acadèmics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 12-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 94 Visitants: 94 Usuaris: 0