El campanar del Vendrell ja té rellotge nou

S'ha posat un doble vidre laminat, nous números i una nova rosa dels vents


El canvi de l'esfera del rellotge s'ha fet amb una grua - Autor: AJUNTAMENT DEL VENDRELL

El campanar de l'església parroquial del Vendrell ja té, per fi, un nou rellotge. Aquest dimarts al matí s'han fet els treballs de canvi de l'anterior esfera, que estava esquerdada i havia perdut alguns números, per una de nova, amb un doble vidre laminat, nous números de metacrilat i una nova rosa dels vents en vinil. Queden per posar les agulles, que s'estan netejant i pintant, i que estaran llestes aquest dimecres.

Aprofitant els treballs, també s'ha millorat la il·luminació, posant noves bombetes. Tot plegat, ha tingut un cost per l'Ajuntament del Vendrell de 3.000 euros, que ha assumit la regidoria de Serveis. El rellotge necessitava aquesta intervenció després que al mes de juliol es constatés que havien caigut diverses de les peces que conformaven els números i la rosa dels vents.


El nou rellotge del campanar del Vendrell. Autor: BP Diari

El consistori va fer una primera actuació aleshores, que va consistir a retirar les peces que estaven en més mal estat, per evitar que poguessin caure sobre els vianants. Però quedava l'actuació més gran, que estava prevista per abans d'acabar l'any, tal com ha succeït. D'aquesta manera, el rellotge del campanar estarà en plenes condicions quan es facin les campanades d'entrada del nou any 2018.

G., M.

BaixPenedèsDiari.cat (28-11-2017)

 • EL VENDRELL: Campanes, campaners i tocs
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © BaixPenedèsDiari.cat (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-10-2020
  Convertir a PDF