Albaida acull la fundació de la Federació de Campaners de la Cumunitat Valenciana

Foto124873
Els campaners van celebrar el seu aplec a Albaida

La 18a Trobada de Campaners de la Comunitat Valenciana celebrada dissabte passat a Albaida va servir perquè començara a caminar la Federació de Campaners que recull totes les associacions locals valencianes.

La trobada, celebrada al Palau Marquesal dels Milà i Aragó, va reunir 37 grups de campaners que van començar l’impuls de la Federació escollint una Junta Gestora que s’encarregarà de fer tots els tràmits legals. Esta està formada per les associacions d’Albaida i Ontinyent, Campaners de Campanar i de la Catedral de València, Soneixa (l’Alt Palància), Caudete (la Plana d’Utiel), Alqueria de la Comtessa (la Safor), Sagra (la Marina Alta) i Sagunt (el Camp de Morvedre). A més es va decidir per part de tots que la Junta Gestora estiguera presidida pel representant de major edat de les associacions de la junta, càrrec que va recaure sobre Rafael Ballester, representant de la Colla de Campaners d’Ontinyent.

La primera reunió de la Junta Gestora es va acordar que se celebre el 8 de setembre a la localitat de Soneixa, en la qual s’elaboraran els estatuts de l’entitat, per a, posteriorment, convocar una assemblea general que haurà d’aprovar els dits estatuts i triar la Junta Directiva així com els diferents càrrecs, l’organització interna i el nom definitiu de la Federació.

Totes les associacions de Campaners a les seues intervencions van mostrar la necessitat de crear la Federació, com instrument que potencie l’activitat campanera en la Comunitat València i a Espanya.

Comarcàlia (17-07-2012)


Nota de l'editor
Caudete és una població històricament valenciana, però que ara, des de la batalla d'Almansa, forma part de la província d'Albacete. Els campaners de Caudete, antics valencians, comparteixen amb nosaltres una forma de tocar les campanes molt diferenciada dels pobles què els envolten.

 • Parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora - ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • FEDERACIÓ VALENCIANA DE CAMPANERS (COMUNITAT VALENCIANA) (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Aplecs, concursos, mostres de campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Comarcàlia (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-07-2021
  Convertir a PDF