Una audició de repics de campanes obre el festival La Baga de Cerdanya

El certamen enceta avui a Bellver la seva quarta edició, que inclou 8 actuacions durant l'agost

La quarta edició del festival musical La Baga de Cerdanya dóna avui el tret de sortida amb una audició de repics de campanes. L'espectacle tindrà lloc a l'església romànica de Santa Maria de Talló (Bellver de Cerdanya) a les 22 h (entrada gratuïta). L'audició anirà a càrrec de dos campaners reconeguts: Pere Giné i Ignasi Cortés.

El festival La Baga de Cerdanya, organitzat per l'Associació pel Foment de la Música Clàssica, se celebrarà durant tot el mes d'agost a diversos indrets de la Baixa Cerdanya, on, principalment, els seus escenaris seran esglésies romàniques. Enguany, als ja tradicionals concerts de Talló, la Molina, Estoll, Mosoll, Alp i Urús, s'hi ha afegit Prats i Sansor, i així s'ha completat la participació de la majoria de pobles de la part ombrívola cerdana.

L'acte amb el qual s'enceta avui la quarta edició del festival serà protagonitzat per Pere Giné (mestre campaner de l'Escola de Campaners de les Borges Blanques i membre de la Confraria de Campaners de Catalunya) i Ignasi Cortés (president de la Confraria de Campaners de Catalunya i campaner de l'església de Sant Miquel d'Os de Balaguer). Ambdós campaners oferiran una desena de repics diferents per anunciar el festival sota la llum de la lluna plena.

Anton Serra, impulsor i ànima del festival, destaca aquesta novetat: "per primer poc començarem el festival amb un repic de campanes. És molt simbòlic, ja que som dels que creiem que per anunciar un festival les campanes poden tenir més força que els e-mails. Ho volem fer com sempre s'ha fet, en un entorn molt atractiu i agradable".

A banda de l'espectacle inaugural, dissabte el programa continuarà oferint actuacions, que s'allargaran fins al 22 d'agost, amb el concert de cloenda a càrrec del Duo di Imperia. Precisament, l'actuació del violinista Giovanni Sardo i Sergio Scappini s'erigeix com una de les més atractives del festival. També destaca la participació del violinista Joaquín Palomares, el concert del flautista Albert Mora, amb Anton Serra (flauta) i Jordi Ribell), i la presència de la mezzosoprano Edita Randová, entre d'altres.

El director del festival, Anton Serra, remarca la "primeríssima qualitat" del cartell i admet que s'han hagut de fer "molts esforços" per trampejar la crisi. Tot i que aquesta serà la quarta edició, fa més de vint anys que es van començar a fer actuacions d'aquesta índole a la Baixa Cerdanya.

VICENS, Damià
regió7.cat (02-08-2012)

 • Església de Santa Maria de Talló - BELLVER DE CERDANYA: Campanes, campaners i tocs
 • BELLVER DE CERDANYA: Campanes, campaners i tocs
 • CORTÉS GINÉ, IGNASI (OS DE BALAGUER) : Tocs i altres activitats
 • GINÉ ESPUÑA, PERE (LES BORGES BLANQUES) : Tocs i altres activitats
 • Campanes (història general i tòpics): Bibliografia
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © regió7.cat (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 27-01-2023
  Convertir a PDF