200 persones es van negar a abandonar la plaça Vella durant l’encesa del campanar del Vendrell

Foto124766

Un grup de 200 persones es van negar a marxar de la plaça Vella del Vendrell durant l’encesa del campanar, tal com exigeix la nova Directiva del Foc. Davant la pressió del públic, que exigia l’inici de l’acte, l’Ajuntament va optar per dur-lo a terme.

La festa major del Vendrell va tenir un element polèmic durant la nit de Santa Anna, el 26 de juliol. Com és tradició, després de la cercavila de foc i de la carretillada dels Diables, hi havia l’encesa del campanar del Vendrell. Enguany, però, amb una novetat: davant l’entrada en vigor de les noves lleis sobre espectacles de foc promogudes per la Unió Europea, per motius de seguretat a partir d’enguany l’encesa s’ha de fer amb la plaça Vella buida de públic. L’Ajuntament, per tant, es disposava a fer el tancament perimetral de la zona, però un nombrós grup de 200 persones es va negar a marxar de plaça després de la carretillada dels Diables.

Atesa la gran quantitat de persones que es rebel·laven contra la normativa, la Policia Local no ho va poder impedir i no va intentar forçar-ne el desallotjament.  Les autoritats locals van intentar dissuadir de què havien de marxar, però s’hi van negar. Durant una bona estona, l’encesa del campanar va penjar d’un fil. Però finalment, valorant el desig de milers de persones de veure la tradicional encesa, l’Ajuntament del Vendrell va decidir per un cop saltar-se la normativa i va donar ordre per tal que es dugués a terme.

Amb posterioritat, des del govern quadripartit de PSC-CiU-PP-JpV s’han conjurat per tal que un fet així no es torni a repetir i han avançat que “analitzarà la viabilitat de l’encesa del campanar i prendrà les mesures necessàries per a la festa major de l’any que ve”.

L’Ajuntament del Vendrell va posar molt d’accent durant la presentació de la festa major d’enguany que calia respectar aquest tancament al públic de la plaça Vella, per evitar que els poguessin prohibir de celebrar la tradicional encesa en anys posteriors. Com a mesura preventiva de seguretat, l’administració local va optar per no deixar passar ningú,minimitzant així el risc de possibles fallades dels elements pirotècnics. Els llocs alternatius proposats per veure l’encesa del campanar eren el pont de França, l’avinguda Jaume Carner, la plaça de la Sardana, el Botafoc, el Pont Nou, la riera de la Bisbal i la Rambla.

LAFURA.cat

lafura.cat (30-07-2012)

  • Església parroquial de Sant Salvador del Vendrell - EL VENDRELL: Campanes, campaners i tocs
  • EL VENDRELL: Campanes, campaners i tocs
  • Campanars: usos visuals i simbòlics: Bibliografia

     

  • Tornar cap enrere
  • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
    Campaners de la Catedral de València
    © lafura.cat (2012)
    © Campaners de la Catedral de València (2024)
    campaners@hotmail.com
    Actualització: 28-03-2024
    Convertir a PDF

    Connectats: 79 Visitants: 79 Usuaris: 0