"Visc al costat de l'església i mai m'han molestat les campanes"

Veïns i comerciants consultats es mostren contraris a l'orde d'emmudir Sant Nicolau


"Visc al costat de l'església i mai m'han molestat les campanes" - Autor: LEVANTE-EMV

«Porte vivint 14 anys al costat de Sant Nicolau i mai m'han molestat les campanes. Si tens les finestres obertes doncs com a molt et pot tallar una conversa, però és solament un moment. No és per a tant». Així explicava la seua postura Jose Luis, un veí de l'edifici de residents més pròxim al temple, annex al passadís d'entrada al mateix. Com ell, la majoria de veïns i comerciants de la zona consultats per Levante-EMV, negaven que el soroll de les campanes els supose molèsties en el dia a dia.

Com va publicar este diari, l'Ajuntament de València ha ordenat a la parròquia que deixe de fer sonar les seues campanes fins que posen en macha «mesures correctores» després d'analitzar queixes relatives a un excés de contaminació acústica.

Console, unes altres de les persones que viu en este edifici deia: «a mi no em molesten i a més sóc catòlica practicant. En canvi sí que em molesta la gran quantitat de gent que a les quatre del matí encara està fent soroll en el carrer. Que posen policia per a retirar a tota eixa gent dels carrers una vegada s'han tancat els bars».

Una altra veïna que preferia ometre el seu nom comentava que «és molt bonic escoltar les campanes, però un diumenge al matí et toca la moral... a mi em sonen com si les tinguera dins de l'habitació. Em pareix bé que es regule però no que les lleven».

El tema del dia

A pocs metres d'allí, en un forn al que acudixen cada dia nombrosos veïns de la zona, Sonia, una de les treballadores comentava que el cessament del so de les campanes «és el tema del que està parlant tothom estos dies». «Jo porte ací treballant sis anys i no sé ni com sonen les campanes. No entenem gens».

La seua companya Pilar, opinava per la seua banda que «ara en el Carmen arriben els comiats de solter i les xarangues a la nit... ací tot eixe soroll molesta molt més que les campanes».

Una de les seues clientes, Marina, coincidia amb elles: «ni em molesten eixes campanes ni cap. No em crec que siga per queixes veïnals».

En el mateix local, Manuel, que viu des de fa dos anys en el carrer Caballeros, assegurava que «no hi ha cap molèstia. Se senten com en altres esglésies de la ciutat».

Molt prop de la parròquia, de la qual no deixaven d'eixir i entrar turistes, una altra venedora, Nicole, deia que li pareixia que «hi ha alguna gent a la qual tot li molesta. A mi m'agradava escoltar-les perquè a més m'ajudaven a saber en quina hora del dia vivia i així no havia de consultar el rellotge del mòbil».

PAÑOS, José V.

Levante - El Mercantil Valenciano (28-01-2017)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 26-01-2021
  Convertir a PDF