Montesquiu folra les campanes per dins per reduir-ne els decibels

La mesura s’ha pres arran de les queixes d’un veí que viu al costat del campanar i d’un informe del Síndic de Greuges. Després de les actuacions s’ha de mesurar si ja està per sota del límit permès.

La setmana passada van continuar els treballs al campanar de Montesquiu per reduir el so de les campanes - Autor: LLIMÓS, Albert / EL9NOU.CAT
La setmana passada van continuar els treballs al campanar de Montesquiu per reduir el so de les campanes - Autor: LLIMÓS, Albert / EL9NOU.CAT

El so de les campanes de Montesquiu ja no sobrepassa els 68 decibels, però encara està per sobre el límit permès. Per això el síndic de greuges va recomanar el febrer passat reduir-ne el so arran de les queixes d’un veí que viu al davant del campanar. D’entrada es va treure el repic, i després d’estudiar diferents mesures la setmana passada s’hi va instal·lar un folre per esmorteir-ne el so, explica l’alcaldessa, Elisabet Ferreres (ERC). Hi van fer algunes visites amb el rellotger que en fa el manteniment i van decidir que “és la millor opció”. L’alcaldessa comenta que el martell que les fa sonar pica per fora i per això s’ha col·locat un material aïllant a la part interior per insonoritzar-les. Fa quinze dies es va posar només en una part però van comprovar que el so no havia disminuït prou i la setmana passada se’n va posar més. Segons Ferreres, el màxim diürn és de 55 decibels i el nocturn, 45. Un cop s’hagi solucionat, apunta, “hem d’entendre que algunes zones del municipi no les sentiran”.

El veí va fer arribar queixes a l’Ajuntament i al síndic. Al febrer la Diputació va entregar un estudi al consistori que demostrava que el so estava per sobre del límit.

RICO, Guillem

(31-10-2016)

 • MONTESQUIU: Campanes, campaners i tocs
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-04-2021
  Convertir a PDF