EL RIPOLLÈS - Les campanes d'Espinavell tornen a repicar

Les campanes d'Espinavell tornen a repicar

Les campanes de la capella de la Verge de les Neus d’Espinavell tornen a repicar. Aquest hivern un grup de veïns voluntaris d’aquest nucli de Molló van decidir recuperar l’aspecte i seguretat del temple, pràcticament tancat a qualsevol activitat després d’un parèntesi de deu anys. L’actuació més important ha estat la renovació de tota la infraestructura del campanar. L’alcalde de Molló, Josep Coma, ha afirmat que "s'han construït tots els pisos que permeten l'accés a dalt, al pis de les campanes, s'ha millorat també el jou, la peça que aguanta la campana, i a més, s'han instal·lat unes cordes per poder tocar les campanes des de la mateixa capella, no haver de pujar a dalt del campanar"

L’altra acció destacable és l’arranjament de les parets interiors que estaven molt malmeses. D’aquesta manera, es vol recuperar el seu aspecte original. Una intervenció que es fa d’acord amb el Bisbat de Vic, propietària de la capella, que data de mitjans del segle XVII. Coma ha explicat que "la capella estava pràcticament tota rejuntada i pintada per l'interior, i per tant, s'intentarà recuperar aquest aspecte original de la capella de la Mare de Déu de les Neus".

A diferència d’altres indrets de Catalunya, les campanes d’Espinavell s’han recuperat perquè tornin a sonar. Iniciativa que no haguès estat possible sense el grup de veïns, molts dels quals tenen formació de paleta. Per celebrar la recuperació, aquest estiu està previst que la capella aculli un festival de música de petit format.

EL RIPOLLÈS

ripollesdigital.cat (19-04-2016)

 • Parròquia de la Mare de Déu de les Neus d'Espinavell - MOLLÓ: Campanas, campaneros y toques
 • MOLLÓ: Campanas, campaneros y toques
 • Reparación de campanas: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © ripollesdigital.cat (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualización: 14-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 25 Visitants: 25 Usuaris: 0