Les Borges Blanques acull el segon concurs de campaners


Impulsar una de les tradicions més arrelades al territori i fer sentir el repic de les campanes són els objectius del segon concurs de campaners. Aquest dissabte 23 de juliol les Borges Blanques acull la iniciativa, impulsada per l'Ajuntament i que compta amb el suport de la parròquia de les Borges, els campaners d’aquesta localitat, el Centre d’Estudis de les Garrigues i el Consell Comarcal.

La proposta, que comptarà amb un màxim de 25 inscrits en les dues categories -10 places pels menors de 18 anys i 15 pels majors d’edat- s'iniciarà a les 17:30h amb els repics per part dels participants a la primera categoria. Cadascú disposarà de sis minuts per desenvolupar dos repics lliures.

A partir de les 18.30 hores es visitarà el campanar per donar pas a les 20.30 hores al sopar que se celebrarà als Jardins del Terrall. A les 21.30 hores començarà el concurs dels majors de 18 anys i a les 23.00 hores es farà l’entrega de premis a l’església.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha animat tothom que ho desitgi a "gaudir d’aquest concurs que, gràcies als campaners, ens permet mantenir una de les tradicions més arrelades del país, i dels quals a les Borges ja en tenim vuit magnífics exponents”.

BISBAT DE LLEIDA

Catalunya Religió (22-07-2016)

 • Parròquia de l'Assumpció de Maria - LES BORGES BLANQUES: Campanes, campaners i tocs
 • LES BORGES BLANQUES: Campanes, campaners i tocs
 • GINÉ ESPUÑA, PERE (LES BORGES BLANQUES) : Tocs i altres activitats
 • Aplecs, concursos, mostres de campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Catalunya Religió (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 04-02-2023
  Convertir a PDF