El rellotge de l'Ajuntament de València recuperarà el toc de campanes

L'enregistrament per ordinador de les hores deixarà pas en sis mesos al so original que a més inclourà la la Marxa de València a les 12 del migdia i en la mitjanit

El rellotge de l'Ajuntament de València. - Autor: ORTEGA, Pablo
El rellotge de l'Ajuntament de València. - Autor: ORTEGA, Pablo

L'Ajuntament de València ha adjudicat les actuacions perquè el rellotge de la casa consistorial, un dels més simbòlics de la ciutat, recupere el toc original de campanes a cada hora.

Des de fa més de tres dècades, és un enregistrament la que, mitjançant un ordinador i uns altaveus, sona a cada hora en punt, segons han informat fonts del Consistorio.

El rellotge de l'Ajuntament de València "per fi tocarà les hores i recuperarà, a més, la melodia de la Marxa de València a les 12 del migdia i en la mitjanit", ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, per a qui "la recuperació patrimonial continua sent una qüestió important que l'equip de govern actual no deixa de costat".

El pressupost assignat per a esta actuació és d'11.361,90 euros i el termini d'execució de les obres s'ha fixat en sis mesos.

Entre les actuacions previstes, figura la recuperació de la melodia de la Marxa de la Ciutat al migdia i a mitjanit, objectiu per al qual va ser construït el carrilló fa 86 anys.

A més, permetrà l'emissió i enregistrament de qualsevol altre tipus de melodia, dins de les limitacions de notes que permeten les set campanes existents.

El rellotge de l'Ajuntament de València va ser inaugurat el 19 de març de 1930 i va provocar l'expectació de milers de veïns i veïnes de la ciutat.

En aquell moment, el carrilló era un dels més capdavanters de l'època i va suposar una despesa per a les arques públiques de 48.155 pessetes, segons han explicat fonts municipals.

EFE/LEVANTE-EMV

Levante - El Mercantil Valenciano (17-07-2016)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Carillons: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-05-2021
  Convertir a PDF