Les campanes de la catedral tornen a tocar quarts i hores

Un representant dels veïns ho qualifica de “retorn a la normalitat” i diu que el govern ha complert la seva paraula

El Barri Vell de Girona ha recuperat aquesta nit el toc horari nocturn de les campanes de la catedral, que es va aturar fa mes d'un mes i mig per la demanda d'un veí - Autor: LLADÓ, Manuel / EL PUNT AVUI
El Barri Vell de Girona ha recuperat aquesta nit el toc horari nocturn de les campanes de la catedral, que es va aturar fa mes d'un mes i mig per la demanda d'un veí - Autor: LLADÓ, Manuel / EL PUNT AVUI

La catedral de Girona ha recuperat aquesta nit el toc de campanes nocturn. Des de la passada nit, segons ha informat el Bisbat de Girona, les campanes de la seu tornen a tocar com ho havien fet fins al 6 de gener de passat; és a dir, els quarts i les hores. Es posa fi així a una polèmica que ha mobilitzat els veïns del Barri Vell de Girona, i que s'ha convertit també en tema de controvèrsia política a la ciutat.

De “retorn a la normalitat” va qualificar ahir un dels membres de la junta de veïns del Barri Vell, Josep Quintanas, el fet que les campanes tornin a tocar. Va expressar que el sentiment dels veïns és de satisfacció, i que el govern de la ciutat ha complert “escrupolosament” el que els va prometre. Per la seva banda, des de l'hotel Històric, que és l'establiment que va demanar a l'Ajuntament que requerís al Bisbat que les campanes deixessin de tocar de nit per les molèsties que causaven als seus clients, van rebutjar fer declaracions sobre el canvi d'opinió del govern de la ciutat en aquesta qüestió.

El conflicte entre el requeriment del consistori perquè les campanes no toquessin des de mitjanit fins a les set del matí en compliment de l'ordenança de soroll i l'exigència de l'associació de veïns perquè es recuperés el toc, es va desbloquejar a l'empara d'una exempció inclosa en la llei de centres de culte, del 2009, que permet el toc nocturn.

La xifra

50 dies hauran estat les campanes de la catedral sense tocar de nit, per un requeriment de l'Ajuntament al Bisbat.

NADAL. J.

El Punt (25-02-2016)

 • Catedral basílica de Santa Maria - GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El Punt (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 31-05-2023
  Convertir a PDF