ACTUALITATDIARIA.COM - La localitat d’Almassora cel.lebra 12 anys de la pujada al campanar

La localitat d’Almassora cel.lebra 12 anys de la pujada al campanar

La localitat d’Almassora cel.lebra 12 anys de la pujada al campanar - Autor: ACTUALITATDIARIA.COM
La localitat d’Almassora cel.lebra 12 anys de la pujada al campanar - Autor: ACTUALITATDIARIA.COM

La parròquia de la Nativitat rebrà durant el matí d’avui la visita extraordinària de desenes de veïns que acudeixen a la convocatòria que un any més organitza la congregació d’Els Lluïsos. “És un dels tants actes que organitzen els joves que formen part d’aquest col·lectiu de la nostra població i que reuneix amb cada edició la resposta d’un gran nombre de residents”.

María Tormo, regidora de Joventut, al costat de la regidora de Cultura, Núria Felip, assisteixen a aquest esdeveniment que compleix amb aquesta la seva dotzena edició. “Les portes del campanar s’obren perquè tinguem l’oportunitat de recórrer l’estreta escala de cargol que ens porta fins a dalt d’una torre que acull les campanes”.

“Símbol del nostre poble”, tal com ha declarat Tormo, “la tasca que fan els joves dels Lluïsos ens permet que coneguem la nostra història, la utilitat de la torre, l’antiga càmera del rellotge, que antigament marcava les hores, abans que arribés la nova tecnologia “. Elements que sorprenen a qui no ha visitat mai el campanar i que recorden a qui ja ho ha fet la història viva d’aquesta estructura annexa a l’església.

Des de les 10.30 i fins a les 13.30 hores, Els Lluïsos organitza un esdeveniment al que s’accedeix en grups reduïts a causa de les dimensions de la torre. En el recorregut, un membre de la congregació s’encarrega d’explicar als assistents l’origen de l’estructura l’interior recorren i donen resposta a les qüestions que el públic assistent pugui formular.

“Uns veritables amfitrions que any rere any dirigeixen aquesta activitat que ens permet a tot el poble d’Almassora accedir a una vista única del nostre municipi, apropar-nos a les campanes el toc és conegut per tots en moments festius, així com conèixer quin sistema s’encarrega de regular l’horari del rellotge “.

Des de la regidoria de Joventut han convidat a tots els públics a acudir a aquest esdeveniment “que demostra l’activitat i compromís d’un nodrit grup de joves de la nostra població que amb la seva obstinació i treball ens permeten als veïns accedir a espais tan singulars com aquest i, a més, recordar-quina és la seva història viva “, ha manifestat la regidora.

ACTUALITATDIARIA.COM

actualitatdiaria.com (14-03-2015)

 • Parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu - ALMASSORA: Campanas, campaneros y toques
 • ALMASSORA: Campanas, campaneros y toques
 • Visitas a campanarios: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © actualitatdiaria.com (2015)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 03-07-2022
  Convertir a PDF