Els campaners d'Ontinyent participen dissabte en la 'Crida per l'Escola que Volem'

Escola Valenciana organitza una cercavila festiva per reclamar un nou model educatiu

Escola Valenciana ha convocat aquest dissabte 21 de febrer, a València, la 'Crida per l’escola que volem', coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna. En paraules del president de l’entitat, Vicent Moreno, la convocatòria té com a motiu ‘visualitzar el teixit social i cívic que conformen les comunitats educatives d’arreu del País Valencià, les persones que treballen de valent per intentar garantir la millor educació possible a l’alumnat valencià. El seu suport al model de l’escola que volem és la millor garantia perquè el pròxim govern de la Generalitat Valenciana prenga bona nota de les necessitats educatives que tenim’.

La marxa, que eixirà a les 18.00 de la plaça de Sant Agustí, s’ha organitzat com una cercavila pels carrers de la ciutat en què hi desfilarà tot un mostrari de la cultura popular i tradicional valenciana, amb la presència de deu colles muixerangueres. Moreno ha destacat la participació d’aquest element festiu ‘que és un tret valencià molt arrelat que simbolitza el tarannà de l’escola que volem, l’escola que es construeix amb una forta base, persona a persona, fins enlairar-se gràcies al treball col·lectiu’.

Les comarques hi seran representades per les coordinadores de l’entitat, acompanyades per grups de cultura tradicional. Des de la Vall d’Albaida hi viatjarà la colla de Campaners d’Ontinyent, que farà el recorregut juntament amb nans i gegants de Monòver i els ous i el sarnatxo de la Romana; l’Associació cultural l’Esporlí de l’Alcoià i el Comtat; la Bunpada Batucada de Benissa; els dolçainers i tabaleters de la Safor i l’Associació cultural el Rebrot d’Oliva; els grups de danses la Sénia de Llocnou d’En Fenollet, de Xàtiva i del Genovés; els Gegants i Cabuts de Benetússer amb la Colla de dolçainers i tabaleters del Real de Gandia; la Banda de Música del barri de Benicalap i el Carnestoltes de Russafa; xarangues de centres educatius de l’Horta Nord, el grup de danses de Puçol, els Dolçainers de Massafassar i els tabaleters i dolçainers ‘Gatzara’ de Paterna; la Diabòlica de Morvedre i la Garramatxa talbal i dolçaina; i el Ball de dimonis i bestiari de Castelló de la Plana.

La manifestació s'emmarca en la campanya de dignificació de l'educació pública, que inclou també la presentació del document pedagògic 'Model de l'escola que volem'. L'entitat reclama que el pròxim govern valencià ‘faça els canvis pertinents en matèria educativa després dels intensos atacs a l'ensenyament públic, en valencià i de qualitat’.

VILAWEB ONTINYENT

vilaweb.cat (19-02-2015)

  • Campanar Mòbil de la Colla de Campaners - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
  • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
  • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
  • Campanomòbil: Bibliografia

     

  • Tornar cap enrere
  • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
    Campaners de la Catedral de València
    © vilaweb.cat (2015)
    © Campaners de la Catedral de València (2024)
    campaners@hotmail.com
    Actualització: 29-03-2024
    Convertir a PDF

    Connectats: 82 Visitants: 82 Usuaris: 0