Visites guiades al campanar de Valls en el decurs de la Festa de la Calçotada


Coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada de Valls, aquest diumenge, 25 de gener, de les 11 del matí a dos quarts de 2 del migdia, l'Oficina de Turisme organitza una visita al campanar de l'església. Per poder pujar al campanar no cal fer reserva, només cal presentar-se en un dels punts informatius, comprar el tiquet i sumar-se a una de les pujades que es faran cada 30 minuts. A més de l'Oficina del carrer d ela Cort, els altres punts informatius seran al passeig de l'Estació i al carrer Germans Sant Gabriel

El campanar de l'església de Sant Joan és tot un símbol de la ciutat. La seva espectacular alçada, 74 metres, el converteix en el campanar més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya i en un privilegiat mirador del Camp de Tarragona. Les obres de construcció van començar al més de març de 1896. L'autor del projecte va ser l'arquitecte barcelonès Francesc Villar i de l'execució de les obres es va encarregar el mestre vallenc Joan Oller. Després d'uns mesos, durant la festivitat de Santa Úrsula de 1897, el campanar nou va ser beneït en un acte que va suposar un gran esdeveniment per a la ciutat de Valls.

Al llarg dels anys, la pedra calcària utilitzada a l'obra va ser causant d'un greu procés de degradació de l'estructura. Els treballs realitzats per la Comissió pro-restauració del campanar de Valls i les aportacions econòmiques de molts vallencs va permetre la consolidació i restauració de tota la pedra de la part superior de la edificació, mitjançant un treball laboriós que va començar a l'any 1984.

Les actuals campanes van ser instal·lades a la dècada dels quaranta ja que les anteriors, La Joana, la Tecla, la Penc-penc... van ser foses durant la guerra civil. A les darreres Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, al febrer de 2011, els vallencs i vallenques de fora vila van oferir a la ciutat una nova campana a través d'una subscripció popular. La campana va ser batejada com a Candela.

EL PORTAL NOU

el portal nou (25-01-2015)

 • VALLS: Campanes, campaners i tocs
 • Campanes (epigrafia, descripció): Bibliografia
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © el portal nou (2015)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-06-2021
  Convertir a PDF