Volteig manual de campanes en la vespra de la re-inauguració de l'església

Com tota gran festivitat el començament d'aquesta s'efectua en la vespra de la mateixa, per açò el grup de campaners vam creure que per a ressaltar aquest singular esdeveniment podria resultar interessant realitzar el volteig de vespres de les 9 de la nit manualment.

En aquesta ocasió, ens concentrem a les 9 de la nit en la porta de l'església un bon nombre de campaners i afeccionats a les campanes per a col·laborar i participar en aquest volteig i uns altres per a presenciar-ho des de la mateixa sala de campanes.

Aquest volteig va constar de 4 parts: Primer, l'alçament de campanes, sent la part més costosa ací a Castalla per l'excessiva descompensació que tenen; segon, volteig de totes les campanes, començant per la “dejuni” unin-se progresivament totes fins la “major”; tercer, alternança de volteig de diferents campanes per a harmonitzar ressaltant les notes de cadascuna; i cuart, volteig amb les campanes “dejuni”, “mitjana” i “major”, buscant l'harmonia del acord musical.

Per a realitzar aquest volteig, comptem amb les mans i experiència dels campaners: Juan Carlos Buades, José Bernabéu, Víctor Manuel García, Laura Rico, Kiko Rico, Francisco José Rico i Juan Carlos Candela; contant també com a debutants Miguel Bernabéu, Víctor M. Alarcón i Joseph Miró "el vaquero"; quedant ja com a espectadors, qui van realitzar fotografies i videos: Laura Bernabé, Antonio Bañón, Ricardo, Toya Bernabéu i Mari Carmen Bordera.

Baix el meu criteri, va resultar un preciós volteig i segons van manifestar una gratificant experiència per als debutants, matisant també que en el excesiut balanceig per a l'alçament de campanes, moltes persones entenen com un toc a difunts, però amb el temps ho intentarem solucionar.

CANDELA LEAL, Juan Carlos

Campanes de Castalla (12-09-2014)

 • Parròquia de l'Assumpció - CASTALLA: Campanes, campaners i tocs
 • CASTALLA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE CASTALLA (CASTALLA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campanes de Castalla (2014)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 17-08-2022
  Convertir a PDF