Al Gòtic toquen campanes

El Festival de Carilló de Barcelona arriba a la desena edició

Del 19 al 23 de juliol cinc concerts de carilló ompliran de sons de campanes els carrers que envolten la plaça Sant Jaume. Com cada any Barcelona esdevé el punt de trobada de carillonistes d'arreu del món, per oferir-nos música interpretada per aquest conjunt de campanes que es fan sonar a partir d'un teclat, on les tecles recorden més els mànecs dels futbolins que no pas allò que entendríem a priori per tecles.

L'encarregada d'ajuntar carillonistes de llocs tan allunyats com els Estats Units, Rússia o els Països Baixos és Anna Maria Reverté, carillonista des de fa un munt d'anys del Carilló del Palau de la Generalitat. Cal dir que el de Barcelona és l'únic carilló que funciona amb normalitat de tot l'Estat. Construït als Països Baixos, està format per 49 campanes de bronze de diferents mides que pesen en total 4.898 kg. Es va inaugurar l'any 1976 gràcies a l'impuls de la carillonista M. Dolors Coll.

Si en teniu ganes podeu acostar-vos fins al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, on segur que sentireu la música tot passejant pel barri gòtic. Tots els concerts comencen a les nou del vespre i l'entrada és gratuïta.

Pere Andreu JARIOD
"Ritmes.net" (19-07-2003)
 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • REVERTÉ, ANNA MARIA (BARCELONA) : Tocs i altres activitats
 • Carillons: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ritmes.net (2003)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 24-09-2020
  Convertir a PDF