Les campanes de la Seu Vella tornaran a tocar en honor al bisbe Malla

Les campanes de la Seu Vella tornaran a tocar en honor al bisbe Malla - Autor: BISBAT DE LLEIDA
Les campanes de la Seu Vella tornaran a tocar en honor al bisbe Malla - Autor: BISBAT DE LLEIDA

Les campanes de la Seu Vella tocaran a difunts el matí del Dilluns de Pasqua en honor del bisbe emèrit Mons. Ramon Malla i Call, mentre s’oficiï el seu enterrament i funeral a la Catedral Nova de Lleida. Les campanes de la Seu Vella no havien tocat a morts des del traspàs del Papa Joan Pau II, de la qual cosa s’acaben de complir nou anys aquest mes d’abril. La notícia de la mort de Mons. Malla, en anar-se coneixent, està provocant l’arribada d’una allau de noves mostres de condol al Palau Episcopal. Un dels més significatius que li han fet arribar al bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, és el del seu homònim a la Santíssima Trinitat d’Alamty (Kazajstan), José Luis Mumbiela.

Mons. Malla va ser qui primer va confirmar i després ordenar diaca i sacerdot al bisbe Mumbiela, el qual recorda a la seva carta que va ser aquell, “amb un gest de gran generositat”, qui el va enviar fins a Kazajstan, malgrat que la diòcesi de Lleida “no comptava amb massa sacerdots joves”.

Kazajstan i més concretament la diòcesi de la Santíssima Trinitat d’Almaty “tenen avui “un deute d’especial agraïment amb ell”, diu al final de la carta aquest bisbe, nascut a Montsó.

BISBAT DE LLEIDA

Bisbat de Lleida (21-04-2014)

 • Catedral de Santa Maria, Seu Vella - LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Bisbat de Lleida (2014)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 07-12-2022
  Convertir a PDF