Centenari del campanar de l'Església de Sant Joan

La Parròquia de Sant Joan celebra el proper 7 d'agost el primer centenari del seu campanar i la benedicció de les campanes. Per festejar aquest aniversari tan especial, des del Consell Pastoral i el Consell d'Economia s'ha proposat a la feligresia un projecte de renovació de tot el sistema d'electrificació, que s'inaugurarà el mateix 7 d'agost, a les 12 del migdia amb un concert de campanes.

També es va proposar fer una campana nova. Apadrinada pel poble, serà batejada amb el nom principal de Maria, per elecció popular després d'una enquesta en la que es podia triar també entre els noms d'Agnès, Eulàlia, Montserrat i NÚria. El diumenge de Festa Major, 29 d'agost, tindrà lloc, després de la Missa de les 11, la benedicció solemne de la nova campana

La inauguració del campanar va tenir lloc el 7 d'agost de 1904, en temps del rector Jaume Torres i Cuscó. Les dues campanes grosses varen ser reposades l'any 1941 amb els noms d'Elisabet, la més grossa, i d'Antònia, la més petita, Era rector, llavors, Mn. Anton Pascual. L'any 1978 Mossèn Manel Ametller va fer instal·lar un sistema l'electrificació per poder fer-les tocar des de la sagristia.

Gaseta de Matadepera Acció Cultural
"Patronat Municipal de Cultura de l´Ajuntament de Matadepera" (Agost de 2004)
 • MATADEPERA: Campanes, campaners i tocs
 • Concerts de campanes: Bibliografia
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Patronat Municipal de Cultura de l´Ajuntament de Matadepera (2004)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-06-2021
  Convertir a PDF