El campanar de la Seu Vella llueix un tapís gegant per la igualtat de gènere

Més de 500 dones han teixit l’ornament amb colors liles, de 22 metres de llarg i més de 30 quilos de pes. El Casal de la Dona i la Guerrilla del Gilda han impulsat aquesta iniciativa que compta amb la participació d’entitats de dones, del Consorci del Turó i de l’Institut Català de les Dones

El campanar de la Seu Vella llueix un tapís gegant per la igualtat de gènere - Autor: LA PAERIA - AJUNTAMENT DE LLEIDA
El campanar de la Seu Vella llueix un tapís gegant per la igualtat de gènere - Autor: LA PAERIA - AJUNTAMENT DE LLEIDA

El campanar de la Seu Vella llueix des d’aquest dissabte a la tarda un tapís gegant per la igualtat de gènere. Més de 500 dones han teixit aquest ornament, amb diferents tonalitats del color lila, que fa 22 metres de llarg i més de 30 quilos. La regidora de drets Civils, Cooperació i Igualtat, M.Rosa Ball, ha presidit l’acte en què s’ha donat a conèixer l’acció urbana Labors per la igualtat de gènere, dins els actes del Dia Internacional de les Dones, a la porta dels Apòstols de la Seu Vella, al costat del campanar. Ball ha explicat que la idea va sorgir aquest curs i que ja es va posar en pràctica a la plaça dels Fanalets al novembre, per rebutjar la violència masclista. El tapís que es va generar en aquesta ocasió s’ha ampliat, afegint-hi labors fins a assolir aquest gran ornament que es pot veure des de tota la ciutat.

La regidora ha comentat que la Paeria, a través del Casal de la Dona, i la Guerrilla del Gilda, han estat les impulsores d’aquesta activitat, que compta amb la participació de mig miler de dones, de més de 40 entitats de dones, de l’àmbit de la salut i del món educatiu, amb teixidores d’arreu de l’estat espanyol i, fins i tot, de l’estranger. A més, hi ha col·laborat el Consorci del Turó de la Seu Vella i l’Institut Català de les Dones. El tapís s’ha confeccionat per reivindicar la igualtat de drets i d’oportunitats per a les dones i el rebuig a qualsevol forma de discriminació. Alhora vol mostrar la solidaritat entre les dones i la capacitat creativa i estètica per trobar noves formes d’expressió i de reivindicació.

Les impulsores de l’activitat han agraït la participació de totes les dones i entitats que des de l’octubre han teixit amb entusiasme per fer aquesta gran labor i ha expressat la voluntat de continuar treballant col·lectivament per millorar les condicions de vida de les dones de Lleida, fent arribar aquest missatge al conjunt de la ciutadania, i per garantir una societat més igualitària i justa.

LA PAERIA - AJUNTAMENT DE LLEIDA

La Paeria (09-03-2014)

 • Catedral de Santa Maria, Seu Vella - LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: usos visuals i simbòlics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Paeria (2014)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 07-12-2022
  Convertir a PDF