El campanar de la Seu Vella de Lleida torna a deixar veure tot el seu esplendor un cop finalitzada la seva restauració

Els operaris han retirat les lones i bastides que durant el darrer any han ocultat bona part de l'edificació

Les obres de rehabilitació el campanar, que han finalitzat abans d'acabar l'any com s'havia previst, s'han centrat en restaurar la façana de la torre principal amb l'objectiu de consolidar els murs i restituir els elements per garantir-ne la seguretat. Un dels objectius de la restauració ha estat el d'evitar nous despreniments al campanar i que havien obligat a tancar-lo en alguns moments per motius de seguretat.

Així mateix, s'ha fet una neteja integral de tota la façana, així com la restauració dels elements esculturals i la regeneració de tot l'enllosat i, per tant, l'aïllament de les terrasses. Així mateix, les obres també han inclòs la rehabilitació dels arcbotants al campanar, una peça en forma d'arc que uneix el pinacle amb la part del templet, de les quals només en quedava una d'original i ara ja tornen a haver-n'hi vuit així com del balcó, on s'observa una gran filigrana gòtica. També s'han col·locat motllures per evitar que l'aigua baixi per les parets i malmeti la pedra.

D'aquesta manera, amb la finalització de les obres de restauració la Seu Vella ja estarà a punt per poder acollir el pròxim 11 de gener l'obertura oficial dels actes de Tricentenari amb un espectacle de llum i so que comptarà amb la participació del president de la Generalitat, Artur Mas.

ACN

La Vanguardia (26-12-2013)

 • Catedral de Santa Maria, Seu Vella - LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Vanguardia (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 07-12-2022
  Convertir a PDF