Els Campaners d’Algemesí tocaran les campanes durant les festes de Nadal

Aquest matí s’ha acabat a Algemesí la novena de Guitarretes,s amb gran assistència de devots de la patrona local. A crit de “Visca la Mare de Déu de la Salut” i amb la cançó de ” Estrel·la del matí” han finalitzat un any més a aquestes misses. Durant tots aquests dies de novena la colla de Campaners d’Algemesí han estat tocant les campanes que anunciaven l’inici de les populars misses que s’han dut a terme a la Basílica de Sant Jaume a les 6 del matí com marca la tradició local. La colla de Campaners també anuncia que faran sonar les campanes a mà durant les dades més assenyalades de les properes festes de Nadal.

Grup de Campaners d’Algemesí, després de la Missa de Guitarretes - Autor: AW
Grup de Campaners d’Algemesí, després de la Missa de Guitarretes - Autor: AW

Aquesta matinada s’han reunit nombrosos fidels parròquies d’Algemesí en la cerimònia amb la que s’ha acomiadat la “Novena de les guitarretes”. Durant aquests dies, a banda dels fidels, també han participat preludiant aquest acte litúrgic, la colla de Campaners d’Algemesí que tots els dies han cridat als fidels, amb el toc manual de les campanes de Sant Jaume.

La missa de Guitarretes ha comptat amb gran assistència de també de xiquets i majors que han celebrat amb guitarres, violins, violes i violoncels aquesta tradicional missa local. La cerimonia es celebra de matinada des de temps immemorial i des de fa uns també anys s’ha fomentat a les parròquies la participació els xiquets de les comunitats cristianes locals. També s’han unit a aquesta celebració els campaners.

Els promotors d’aquest tocs manuals de campanes són al voltant de 50 persones, aficionats i campaners que participen en les principals actes litúrgics que es celebren a Algemesí durant l’any. Una de les seues principals actuacions es du a terme durant les fetes de la Mare de Déu de la Salut i, ara en l’època nadalenca. És per això que han participat durant la celebració de la Novena de Guitarretes i que tornaran a tanyar les campanes els dies principals de les festes de Nadal.

AW

algemesiweb (08-12-2013)

 • Basílica de Sant Jaume Apòstol - ALGEMESÍ: Campanes, campaners i tocs
 • ALGEMESÍ: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALGEMESÍ (ALGEMESÍ) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © algemesiweb (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 22-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 112 Visitants: 111 Usuaris: 1 - francesc