Les campanes de la Catedral tornen a repicar. Erkímia ho patrocina.

Els campaners de la Catedral de Tarragona

En plenes festes de Santa Tecla, concretament el proper 18 de setembre, les campanes de la Catedral tornaran a repicar, aquest cop en concert, després d'un any de romandre mudes.

L'empresa química Erquímia, del grup Ercros, amb una aportació de 5 milions de pessetes, ha patrocinat la restauració i informatització d'aquestes 20 campanes. Amb aquesta iniciativa Ercros commemora el 25è aniversari de la instal·lació de la planta d'Erkímia a Tarragona.

La informatització del sistema permetrà tocar les campanes de forma automàtica, mètode novedós que no precisa d'un encarregat que tiri de la corda.

L'Assumpta, una campana de 1.700 quilos i que toca la nota mi amb acords de fa, la Fructuosa, que data de l'any 1313 i es considera una de les més antigues d'Europa i toca el fa sostingut, la Tecla que toca el do o la Miserere i totes les altres, s'activaran des d'un ordinador instal·lat a la sagristia.

A més, aquesta reforma millorarà el so de les campanes, ja que es trobaven en molt mal estat de conservació, i també tornaran a donar els tocs horaris i els quarts

Ajuntament de Tarragona
"Tarragona Municipal" nº 185 (01/09/1998)
 • Santa Església Catedral Basílica Metropolitana i Primada de les Espanyes de Santa Tecla - TARRAGONA: Campanes, campaners i tocs
 • TARRAGONA: Campanes, campaners i tocs
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament de Tarragona (1998)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 14-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 21 Visitants: 21 Usuaris: 0