Una visita màgica a la torre de la catedral de València

Amb motiu del reconeixement dels tocs manuals de campanes de la catedral de València com Bé d'Interés Cultural de caràcter immaterial, els Campaners de la catedral proposem una "visita màgica" el dia 15 d'agost del 2013 per a conéixer en directe els tocs i altres característiques de la torre de les campanes, o Torre del Micalet.

Amb motiu del reconeixement dels tocs manuals de campanes de la catedral de València com Bé d'Interés Cultural de caràcter immaterial, els Campaners de la catedral proposem una "visita màgica" per a conéixer en directe els tocs i altres característiques de la torre de les campanes, o Torre del Micalet.

La visita es realitzarà a les 08:45 minuts del matí del 15 d'agost del 2013, i les places seran limitades. Després de la pujada a la sala de campanes s'escoltarà el "toc de cor", que anuncia els Laudes Solemnes del dia de la patrona de la catedral. Aquest toc consisteix en el repic de deu campanes, mentres volteja la "Maria", la campana major.

A continuació hi haurà una preparació de les campanes majors, que es voltejaran en el moment en què arribe la Mare de Déu de l'Asunción, des de la seua capella de l'església del Miracle. Aquests tocs han sigut reconeguts per la Generalitat Valenciana, el passat 2 d'agost, com Bé d'Interés Cultural de Caràcter Immaterial, la màxima protecció acordada als monuments per la legislació vigent, junt amb els tocs de campanes d'Albaida, Castelló de la Plana i Segorbe.

Després s'abaixarà a l'antiga "Pres" per a contemplar l'entrada del sol, en aqueixa llòbrega sala. Els antics van disposar l'estreta finestra de manera que la llum il·luminara per escassos minuts aqueix lloc que servia de refugi eclesiàstic per als perseguits per la justícia.

La visita, que serà guiada pels Campaners de la catedral, ha de ser concertada prèviament al correu electrònic campaners@hotmail.Com o als telèfons 636 066 978 i 625 676 865

La puntualitat és necessària, per a contemplar tant els tocs de campanes com el pas del sol, que no admeten espera.

[pdf de la visita]

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA

(15-08-2013)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-01-2021
  Convertir a PDF