Alfondeguilla recupera el toc manual de campanes durant la Setmana Santa

David Galindo, campaner d'Alfondeguilla - Autor: http://alfondeguillaaldia.blogspot.com.es/
David Galindo, campaner d'Alfondeguilla - Autor: http://alfondeguillaaldia.blogspot.com.es/

Alfondeguilla viurà este any una Setmana Santa molt particular amb la recuperació del toc manual de campanes a càrreg del jove David Galindo, amant de les campanes que porta molt de temps aprenent i que des de fa alguns mesos s'encarrega de fer els tocs de missa de forma manual des de la torre del campanar de l'església parroquial de Sant Bartomeu.

Galindo comenta que "les campanes eren essencials a la vida dels pobles perque mitjançant els seus tocs, la poblacio era alertada de qualsevol esdeveniment que succeïa".

David Galindo ha programat els tocs que començaran al Diumenge de Rams. Este any a la vespra es farà el toc de festa a mà després de més de 26 anys. Però la novetat, segons comenta el jove campaner és la reincorporació del repic festiu que antigament es feia abans de començar el volteig de campanes. "Amb açò no sols recuperem repics, tocs i voltejos sino que recuperem la més alta i viva veu del nostre poble", assegura David Galindo.

Alfondeguilla començarà i acabarà la Setmana Santa amb les campanes, ja que "són el nexe d'unió entre el cel i la terra". El Diumenge de Rams es farà el vols d'avís a missa festiva. Dijous Sant tornaran els voltejos de forma manual a Alfondeguilla, amb el volteig general al Glòria. Divendres Sant les campanes també estaran de dol, i segons ha explicat David Galindo s'apagaran les llums de la torre i es despenjaran les cordes, en senyal de dol per la mort de Jesús.

Dissabte, durant la missa de Ressurrecció es farà el vol de glòria a mitjanit i diumenge de Resurrecció el vol durant l'encontre.

El jove campaner destaca l'interés que el poble va tenint amb el món de les campanes, una afició que fa anys es va perdre i que ha recuperat amb molta espenta David Galindo.

http://alfondeguillaaldia.blogspot.com.es/

Alfondeguilla al dia (14-04-2011)

 • Parròquia de Sant Bertomeu - ALFONDEGUILLA: Campanes, campaners i tocs
 • ALFONDEGUILLA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALFONDEGUILLA (ALFONDEGUILLA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Alfondeguilla al dia (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-10-2021
  Convertir a PDF