La Federació de Campaners de la Comunitat Valenciana comença a caminar a Albaida


Per unanimitat dels més de cent campaners representants de les associacions locals es va aprovar fundar la Federació

Quan sonaven les deu del matí per la Campana de les hores del Campanar de l’Assumpció, datada en 1857, la plaça major d’Albaida s’omplia de Campaners, amb la il•lusió visible i palpable d’emprendre un camí d’unió entre totes les associacions locals per a situar el patrimoni campaner al lloc que es mereix en la societat.

La Torre de Ponent del Palau Marquesal dels Milà i Aragó va albergar este dissabte 14 de juliol, a més de cent Campaners de tota la Comunitat Valenciana representants de les diverses associacions locals. Presidits pels “Gegants i Cabets” de la ciutat d’Albaida, que van ser testimonis del naixement i dels primers passos de la Federació de Campaners de la Comunitat Valenciana.

Per unanimitat de tots els assistents es va decidir fundar la Federació de Campaners de la Comunitat Valenciana i ,perquè siga una realitat, es va triar una Junta Gestora que s’encarregarà de tots els tràmits legals. Està formada per les associacions de Campaners de Campanar (barri de València) , Soneja, Caudete, Alqueria de la Comtessa, Sagra, Albaida, Ontinyent, València (catedral) i Sagunt, es va decidir per part de tots que la Junta Gestora estiguera presidida pel representant de major edat de les associacions de la junta, càrrec que va recaure sobre Rafael Ballester, representant de la Colla de Campaners d’Ontinyent.


Es va decidir que la primera reunió de la Junta Gestora se celebre el 8 de setembre a la localitat castellonenca de Soneja, en la qual s’elaboraran els estatuts de l’entitat, per a, posteriorment, convocar una assemblea general que haurà d’aprovar els dits estatuts i triar la Junta Directiva així com els diferents càrrecs, l’organització interna i el nom definitiu de la Federació.

Totes les associacions de Campaners a les seues intervencions van mostrar la necessitat de crear la Federació, com instrument que potencie l’activitat campanera en la Comunitat València i a Espanya.

El XVIII trobada no podia acabar d’una altra forma que no fóra escoltant i tocant Campanes, tots els bronzes del Campanar de l’Assumpció d’Albaida van anunciar als quatre vents el naixement de la Federació de Campaners de la Comunitat Valenciana amb un volteig de solemnitat.

CAMPANERS D'ALBAIDA

Campaners d'Albaida (16-07-2012)

 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners d'Albaida (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-06-2021
  Convertir a PDF