Campanes per a la concòrdia a Sant Feliu

La colla de campaners de Sant Feliu de Llobregat reprèn l'activitat amb “normalitat” després de l'incident de la senyera

Diumenge celebren la primera trobada de campaners amb la presència del bisbe Agustí Cortés

Parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, situada davant de l'Ajuntament - Autor: DURAN, Oriol
Parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, situada davant de l'Ajuntament - Autor: DURAN, Oriol

Diumenge tornaran a repicar les campanes a la parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat. Després de firmar la pau amb el bisbat, la colla de campaners recupera la “normalitat” i reprèn l'agenda d'activitats amb la celebració de la primera trobada de campaners del bisbat. En l'acte, que servirà per commemorar els quinze anys de l'entitat, participarà el bisbe Agustí Cortés.

La polèmica, “un problema puntual” segons un portaveu de la colla, va sorgir el passat 11 de setembre quan es va ordenar la retirada de la senyera que històricament els campaners penjaven del campanar de l'actual seu episcopal. La colla va mostrar públicament el seu malestar i va anunciar la dissolució. Després de diversos dies de tensió, el 17 de setembre es van reunir amb el bisbe Cortés i el rector de la catedral, Francesc Tirado, i van anunciar una marxa enrere en forma de comunicat conjunt que deixava clar que “el bisbat de Sant Feliu com a tal en cap moment va donar l'ordre”. La setmana passada, però, el tema encara ressonava a la població en forma de moció presentada per ERC al ple, que no es va arribar a votar. L'Ajuntament està elaborant un convenir de col·laboració amb el bisbat per tractar, entre altres temes, l'ús públic del campanar de l'església i l'ús religiós de la plaça de la vila.

A més de repicar campanes a la trobada, prevista des del mes de maig, els campaners ja han anunciat que tornaran a complir amb la seva funció a les festes de tardor. El 12 d'octubre, per Sant Rarimi, la senyera tornarà al campanar i hi haurà un nou repic per a la concòrdia.

PÉREZ, Sandra
El Punt Avui (07-10-2011)

 • Catedral de Sant Llorenç - SANT FELIU DE LLOBREGAT: Campanes, campaners i tocs
 • SANT FELIU DE LLOBREGAT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA SEU DE SANT LLORENÇ (SANT FELIU DE LLOBREGAT) : Tocs i altres activitats
 • Campanars: usos visuals i simbòlics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El Punt Avui (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 03-07-2022
  Convertir a PDF