Els campaners valencians s'apleguen a Albaida en la 18a Trobada de Campaners

Servirà per fundar la Federació de Campaners

Foto124540

Aquest dissabte dia 14 de juliol, organitzat per la Colla de Campaners d'Ontinyent i la Colla de Campaners d'Albaida, se celebrarà a Albaida la 18a Trobada de Campaners valencians, a què s'han convidat 37 grups de campaners.

Aquests grups, que han recuperat els tocs manuals de campanes als seus municipis, han fet que tornen a tindre el sentiment que hi posen els campaners en fer-les sonar. El País Valencià és un dels territoris dels nostre país on s'ha recupert amb més força el toc manual de les campanes. De fet, cada vegada són més els pobles i ciutats que retiren els motors i les campanes tornen a sonar com ho feien antigament, manualment i reproduint tota una infinitat de melodies, moltes de les quals pròpies de cada població i que formen part del patrimoni immaterial de tots els valencians.

La trobada de dissabte té com a objectiu fundar la Federació de Campaners valencians, que s'encarregarà d'unir les colles i potenciar el toc manual, i de representar-les davant les administracions. També servirà per a potenciar els treballs d'investigació, supervisar restauracions, ajudar els nous grups de Campaners, etc.

A més de celebrar l'Assemblea Constitutiva que elegirà la Junta Gestora de la federació, cada grup mostrarà les seues activitats de l'últim any.

Els visitants aprofitaran el viatge per fer una visita turística al campanar de l'Assumpció, l'Església Arxiprestal, el Museu Internacional de Titelles, la Cova del Vall etc. La trobada es farà a la sala Tourist Info del Palau Marquesal, a partir de les 9.30 h i finalitzarà a migdia amb un volteig i un dinar.

VilaWeb (11-07-2012)
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Aplecs, concursos, mostres de campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © VilaWeb (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 22-06-2021
  Convertir a PDF