70 aniversari de les campanes Crist Rei i Maria Santísima del Dolors de La Pobla de Vallbona


Aquest any estem d’aniversari, dos de les nostres campanes fan 70 anys , les conegudes com Crist Rei (la tercera) i la Maria Santíssima dels Dolors (la mitjana) es van comprar en 1941, van ser foses pels Germans Roses de Silla. Aquests fonedors son autors de moltes de les campanes del Camp del Túria.

Després de la destrucció de la Guerra Civil es van adquirir aquestes dos campanes per tal de omplir el buit que van deixar les antigues, i en 1941 van ser intal·lades al campanar.

La campana Crist Rei, es la menuda de les dos , pesa uns 368 kg aproximats i porta la següent inscripció: “CRISTO REY PUEBLA DE VALLBONA AÑO 1941 / FUNDICIÓN DE CAMPANAS DE ROSES HNOS SILLA (VALENCIA) / UNA GRANDE Y LIBRE”.

La gran es la campana Maria Santíssima dels Dolors, de uns 570 kg de pes, porta la següent inscripció: “MARIA SANTISIMA DE LOS DOLORES PUEBLA DE VALLBONA AÑO 1941/ UNA GRANDE Y LIBRE / FUNDICION DE CAMPANAS DE ROSES HNOS SILLA (VALENCIA)”.

Aquestes van ser mecanitzades en 1972 substituint les truges de fusta per altres de ferro i dotades de motors de vol continu i martells per al repic, i restaurades a finals dels 90 per 2001 Bells. A aquestes dos campanes es van unir tres més foses per Eijsbouts i les dues del rellotge.

ALEPUZ CHELET, Joan (19-09-2011)
 • Parròquia de Sant Jaume Apòstol - LA POBLA DE VALLBONA: Campanes, campaners i tocs
 • LA POBLA DE VALLBONA: Campanes, campaners i tocs
 • ROSES, HERMANOS (SILLA) : Inventari de campanes
 • ROSES, HERMANOS (SILLA) : Intervencions
 • Campanes (història general i tòpics): Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © ALEPUZ CHELET, Joan (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 25-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 33 Visitants: 33 Usuaris: 0