La rehabilitació de la basílica de la Mercè s'allargarà 3 anys

L'ajuntament paga la reparació de la teulada amb un milió d'euros

Els desperfectes que presenta des de fa temps la coberta de la basílica de la Mercè, un dels set temples catòlics del màxim rang que hi ha a Barcelona, han anat en augment i posen en perill la conservació d'un monument que l'any 2008 es va incloure en el catàleg del patrimoni històric de la Generalitat. L'ajuntament va formalitzar ahir l'entrega d'un milió d'euros per pagar en tres anys les obres de rehabilitació de l'edifici situat a la plaça que porta el mateix nom de la patrona de la capital.

El conveni firmat entre la regidora de Ciutat Vella, Assumpta Escarp, i el president de la Germandat de la Mare de Déu de la Mercè, Ignasi Riera, estableix una restauració en tres etapes. El 2011 es millorarà la lluerna i la coberta de la capella de la Soledat així com la teulada corresponent a la nau central.

Cúpula i campanar

El 2012 es projecta intervenir en el sostre de les capelles i en els creuers laterals dels carrers Ample i de la Mercè i també en la coberta de la sagristia. Finalment, el 2013 es portarà a terme la rehabilitació de la cúpula del creuer, el campanar i el portal de Sant Miquel.

El finançament municipal cobreix la totalitat dels treballs fixats en l'informe tècnic de reparació que va redactar el mateix ajuntament a finals del 2009. L'acord subscrit ahir estableix que qualsevol increment de costos que es produeixi durant l'execució de les obres anirà a càrrec de la germandat religiosa. Aquesta s'encarregarà així mateix de contractar la constructora i els tècnics. Tots dos han de ser especialistes reconeguts en intervencions en el patrimoni històric.

El temple de la Mercè és d'estil barroc i el va construir l'arquitecte català Josep Mas entre el 1765 i el 1775 sobre una antiga església medieval amb afegits gòtics.

EL PERIÓDICO

El Periódico (06-01-2011)

 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El Periódico (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 18-09-2020
  Convertir a PDF