CERVERA - ISAGOGE 2010

I trobada de campaners de la Catalunya central

II jornades d'estudi entorn les campanes - El Campanar de Santa Maria de Cervera

Dissabte dia 18 de setembre

Programa provisional

A partir de les 9 h.
Identificació dels assistents i lliurament de credencials. Paeria de Cervera. Plaça Major.
09:45 h
Recepció a la Paeria de la Ciutat. Acte de benvinguda.
10:00 h.
Execució pel Grup de Campaners de Cervera del “Toc de Sometent” en motiu de la celebració a Cervera dels 200 anys de la Guerra del Francès i que dona el tret de sortida al Isagoge i a les celebracions que tindran lloc durant tota aquesta setmana, prèvia a la Festa Major.
Sala Francesc Buireu, al local de Benestar Social (Consell Comarcal)
10:45 h.
Xerrada sobre “Campanes i música” a càrrec de Josep Dolcet i Rodríguez doctor en historia de l’art i musicòleg.
11:30 h.
Explicacions sobre el treball “Estudi físic i acústic del Seny Major”, la campana gran del campanar de Santa Maria de Cervera, a càrrec de la jove Irene Suárez Secilla guardonada amb el primer premi del 2on. curs de Batxillerat al estudi de recerca del curs 2003-2004 del I. E. S. Antoni Torroja de Cervera de joves promeses.
12:15 h.
Les campanes i la climatologia. Exposocoço dels efectes del pas dels temps sobre el bronzes i sobre les molt variables temperatures que als campanars es viuen. Conferencia a càrrec del campanòleg igualadí Daniel Villarrubias integrant del grup de Campaners de Cervera.
13:00 h.
Recés i breus parlaments d’agraïment dels Campaners de Cervera als presents i presentació de la pagina WWW del Grup. Lliurament del record de la trobada a tots els acreditats assistents i bossa d’informació turística oferta pel Consell Comarcal de La Segarra amb detallada documentació pels viatgers i demés. Sessió d’aperitiu per tot hom ofert pel grup de campaners cerverí al Casal de Gent Gran.
14:00 h.
Dinar comunitari prèvia reserva del corresponent tiquet. 17 € per persona adults i 9 € pels menors – places limitades – als telèfons 606 109 051 i 689 983 232 i on es facilitarà tota la informació al respecte (restaurant, menú, etc.).
16:30 h.
Passeig pel centre històric de la ciutat i presentació dels 8 campanars existents dins el trajecte fins la plaça Major.
17:00 H.
Visita guiada al campanar de Santa maria. Pujada al pis de les campanes i mirador. Breu exposició practica dels diferents tocs dels Campaners de Cervera i visita a les sales inferiors que son la base del projecte per acollir el futur del Museu del Campanar.
18:30 H.
Comiat.

El Grup de Campaners de Cervera, per mitja de la seva pàgina WWW, els telèfons esmentats i el seu correu electrònic campanersdecervera@yahoo.es , facilitaran als visitants que ho desitgin allotjament a la Ciutat i a la vegada la informació turística local i comarcal perquè els mes llunyans puguin completar la seva estància a Cervera i conèixer la comarca de La Segarra plena d’atractius.

Tots els actes seran públics i gratuïts – llevat del dinar – sense cap limitació i queden especialment convidats els Campaners de tot l’estat i els veïns i amics de Cervera i Comarca.

Pels que voluntàriament vulguin o es puguin quedar un poc mes a Cervera, s’informa que a les 21:00 hores s’oferirà un Concert de Campanes que serà detalladament explicat i interpretat pels Campaners de Cervera i podrà ser escoltat amb comoditat des de la mateixa plaça Major on hi haurà seients per tots i un servei de Bar.

CAMPANERS DE CERVERA

Campaners de Cervera (18-09-2010)

 • Parròquia de Santa Maria - CERVERA: Campanes, campaners i tocs
 • CERVERA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE CERVERA (CERVERA) : Tocs i altres activitats
 • Aplecs, concursos, mostres de campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de Cervera (2010)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2022
  Convertir a PDF