Tocs de campanes contra el canvi climàtic - Catedral de València 13-12-2009

Les campanes de la Catedral de València, tocades manualment, es van adherir a la proposta feta ja fa mesos de participar el 13 de desembre, cap a las 15:00, amb campanes, gongs, sirenes o altre instrument de crida comunitària, per reflexionar sobre l'impacte creixent del canvi climàtic, i demanar una modificació de les nostres actituds, usos i consum, per cuidar el medi ambient, i per preservar la Terra no sols per a les generacions futures sinó, inclús, per al present.

La proposta fou doblement reivindicativa: no sols es propsoava la reflexió sobre el canvi climàtic. També, al utilitzar tocs de campanes exclusivament manuals, sense altre despreniment de CO2 que no fora la respiració dels campaners, i sense altra energia que la de les persones participants, es propugnava una utilització racional, control·lada i moderada de l'energia.

Per diversos motius, entre els quals figura el tancament del temple a les hores del mig dia, el toc, que comptava amb el consentiment del senyor degà de la Catedral, es va realitzar entre les 17:00 i les 17:30 hores.

La resposta tingué escassa resposta en els mitjans de comunicació, malgrat la nota enviada uns dies abans.


LLOP i BAYO, Francesc

(13-12-2009)
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-04-2021
  Convertir a PDF