Els Campaners d´Albaida es tancaran al campanar si l´alcalde no paga l´assegurança a la que es va comprometre

Juan José Beneyto porta dos anys sense complir el compromís adquirit en els campaners.La Colla de Campaners d'Albaida, membre del Gremi de Campaners Valencians, farem un tancament al Campanar d'Albaida si l'Alcalde segueix sense pagar la part de l'assegurança a la que es va comprometre, 1900 dels 2200 euros que costa assegurar als campaners.

Els Campaners d'Albaida no cobrem, tots els recursos que aconseguim van dedicats al manteniment del campanar i de les campanes de tot el poble. Tots els Tocs, Vols i Repics ( més de 150 dies a l'any pugem al campanar per fe sonar les campanes) es fan de manera voluntaria i gratuïta.

Portem mots anys de retards en els pagaments de l'Ajuntament d'Albaida, sent els membres de la Colla de Campaner d'Albaida, els que hem tingut de desembutxacar any rere any per poder continuar amb la tradició, amb l'actual crisi les situacions personals es compliquen. La mala gestió de l'Alcalde està ofegant a les associacions d'Albaida, que com la nostra , depenen de les ajudes de les institucions, el que ens deixa a tota la població sense activitats culturals.

A Albaida mai s'ha perdut la tradició mil·lenària de fer sonar le Campanes manualment, amb el sentiment que li posa el campaner, sent una de les poques poblacions de tot Espanya que ha sabut conservar aquesta tasca sense interrupció. Fet cultural que pareix que a l'Alcalde no li importe.

Estem a les portes de les Festes Patronals, en aquestes dades es realitzen els Tocs, Vols i Repics més emotius de l'any, com que els veins i les veïnes d'Albaida no tenen culpa de la mala gestió de l'Alcalde, es comprometem des de la Colla de Campaners d'Albaida, que les campanes no es pararan en festes, això si, protestarem amb el tancament. Farem sonar les campaners sense assegurança, baix la consciència de l'Alcalde deixem un possible accident.

Si l'Alcalde no accedix a la nostra reivindicació de complir els seus compromisos adquirits, des de la Colla de Campaners d'Albaida, no descartem per a pròxims tancaments en el Campanar, el de convocar a totes les Colles de Campaners de la Comunitat Valenciana per que ens donen suport.

Campaners d´Albaida (24-09-2009)
 • Parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora - ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners d´Albaida (2009)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 14-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 28 Visitants: 28 Usuaris: 0