L’Edifici Històric ja llueix la torre del rellotge i el campanar restaurats

El campanar restaurat
El campanar restaurat

El deteriorament que el transcurs de 130 anys havia provocat en la torre del rellotge i el campanar de l’Edifici Històric va fer que la primavera passada es procedís a restaurar-los. Les tasques de reparació, que s’han allargat durant quatre mesos, han consistit principalment en el sanejament de les brides de subjecció de la campana gran, que estava especialment malmesa, i en la restauració de les campanes de bronze i dels finestrals de la planta sota coberta de la torre.

Durant la restauració s’ha procedit al desmuntatge de l’estructura metàl·lica del campanar, juntament amb les campanes de bronze, que s’han traslladat a un taller especialitzat. També s’han canviat els elements estructurals afectats per corrosions severes i s’han substituït per d’altres de les mateixes dimensions. La resta d’elements metàl·lics s’han sanejat amb raig de sorra de recuperació i posteriorment s’han emprimat i pintat amb diverses capes de pintura. Finalment, s’han restaurat els finestrals de la planta sota coberta, atesa la corrosió de gran part de la fusteria, i s’han reemplaçat els elements més afectats, i, a més a més, s’han col·locat vidres nous.

L’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona va ser declarat monument historicoartístic nacional el 1970, quan feia aproximadament un segle que s’havia edificat. De fet, es va començar a construir l’any 1863, sota el guiatge de l’arquitecte Elies Rogent, però la construcció es va allargar durant vint anys i el rellotge i el campanar no es van instal·lar fins a l’any 1881.

Universitat de Barcelona (09-09-2009)
 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Universitat de Barcelona (2009)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 18-09-2020
  Convertir a PDF