Bisbat d´Urgell - La campana Anna M. Janer ha quedat col·locada a la entrada del convent de La Punxa

La campana Anna M. Janer ha quedat col·locada a la entrada del convent de La Punxa

En els actes de celebració dels 150 anys de la Congregació de la Sagrada Familia

La campana Anna M. Janer ha quedat col·locada a la entrada del convent de La Punxa
La campana Anna M. Janer ha quedat col·locada a la entrada del convent de La Punxa

El convent de la Punxa, de la Congregació de les Germanes de la Sagrada Familia, a la Seu d'Urgell, ha acollit aquest migdia la campana "Anna Maria Janer". Aquesta cammpana vol simbolitzar la vocació de servei i de caritat envers els altres d'una congregació que s'ha dedicat des dels seus inicis a la cura dels malalts i a l'ensenyament.

La campana és un símbol també, de la celebració dels 150 anys de creació de la comunitat que va donar vida als serveis hospitalaris actuals a la Seu d'Urgell i que ara s'ha escampat pel món, amb comunitats arreu de Catalunya, Espanya i d'altres punts a sudamèrica.

Com recorda la Superiora del Convent, la Gna. Mª Pietat Perez Moran, aquesta "És la campana de tots: dels avis, dels malalts, dels alumnes, dels professors, dels pares, de tots els que treballem i col·laborem en els centres Sagrada Familia d'Urgell. Ha estat una campana peregrina, perquè ha acabat el seu recorregut a la Seu d'Urgell, però abans ha passat per tots els centres vinculats a la congregació. És una campana memorial. És el record visible en el temps de la celebració del 150 aniversari de la fundació de la Congregació de Germanes de la Sagrada Familia d'Urgell. Per això porta el nom de la fundadora: Anna Maria. És una campana que crida. Aquesta és potser la seva missió més pregona i apreciada. Ens crida a preguntar-nos què vol el Senyor de nosaltres, què vol que fem per ell.

És una campana que compromet. El seu pas pels nostres centres no ens ha deixat indiferents. Aquesta campana ens empeny a donar testimoni de tots els dons que hem rebut sense escatimar esforços i iniciatives en favor del germà més necessitat. És una campana compartida".

Ha estat penjada al llarg d'aquest matí en el pati d'entrada del convent, en l'espai obert a tothom, al costat de la escultura que recorda la imatge de la fundadora de la congregació, la Mare Anna M. Janer.

Bisbat d´Urgell (16-06-2009)
 • LA SEU D'URGELL: Campanas, campaneros y toques
 • Campanas (epigrafía, descripción): Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Bisbat d´Urgell (2009)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 23-06-2021
  Convertir a PDF