Benedicció de les campanes de l'Assumpció de la Mare de Déu d'Albaida (26/09/2003)

S'han beneit, amb tota solemnitat, les noves campanes d'Albaida, construïdes gràcies a l'entusiasme compartit del rector de la parròquia i de la Colla de Campaners d'Albaida, membres del Gremi de Campaners Valencians.
A l'acte assistiren nombroses autoritats, entre les quals cal destacar el bisbe de la diòcesi de Cartagena, Monsenyor UREÑA, l'alcalde d'Albaida, el president de la Diputació de València i el Director General de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Valencià. Igualment cal destacar un important grup de campaners, arribats desde diverses poblacions de la Comunitat Valenciana, com Ontinyent, Otos, Segorbe o València, així com molts albaidins, que participàren amb entusiasme en una celebració molt solemne.
L'acte va començar amb la projecció d'un vídeo, en una enorme pantalla, que va mostrar el nom de les campanes, el seu Ús tradicional i el procés de restauració.
A continuació les campanes foren beneïdes, aspegades amb aigua beneïda, amb encens i la grossa també fou pernoliada.
Totes les campanes, noves i restaurades, comptaren amb padrins, que representaven diversos grups de la ciutat, així com autoritats. La Colla de Campaners d'Albaida va interpretar, tot seguit, un breu repic de festa amb les campanes restaurades.
A continuació la Unió Musical Albaidense interpretà la peça, composada per aquest acte, anomenada "Mil·lenium", que combina la banda de mÚsica amb les campanes.
Les noves campanes foren foses per EIJSBOUTS d'Asten, afinant-les a la manera valenciana. El conjunt ha sigut restaurat i muntat per ELECTRORECAMP, justament ubicat a Albaida.
Finalment la gent del poble va poder acostar-se a les campanes i tocar-les a plaer. Amb aquesta solemne benedicció i la posterior ubicació de les campanes en el campanar restaurar, a partir del 27/09/2003, acaba una singular història de campanes exposades en la plaça d'Albaida, per causa d'una torre que estava en males condicions i no permetia el toc de les campanes. Cal recordar que Albaida, tot i trobar-se al costat d'Atzeneta, des d'on els ROSES van electrificar campanes de tot arreu, és probablement la Única ciutat de la Comunitat Valenciana on no hi ha cap motor per tocar campana, i on no s'ha estingit mai el toc manual, gràcies, entre altres, al treball quotidià, callat i serè del sagristà de l'Assumpció, el senyor Antonio BLASCO PENALBA, així com l'esforç de la COLLA DE CAMPANERS D'ALBAIDA, membres destacats del GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS.
Campaners d'Albaida 26/09/2003 Repic per inaugurar les campanes beneides 00:55
Unió Musical Albaidense 26/09/2003 Mil·lenium 05:45
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
 • Concerts de campanes: Bibliografia
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Gremi de Campaners Valencians (2003)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 04-03-2021
  Convertir a PDF