Sant Crist de Bufali. Feu fruitar els fets i els treballs dels vostres fills...

Programa d'actes i activitats per la benvinguda a les Campanes de Bufali, i bateig de la Campana del Santíssim Crist de la Pobresa

Bufali. Diumenge 9 de desembre de 2001

10'15 del matí.
Concentració de les bufalineres i els bufaliners, i tots aquells amics i amigues que vulguen acompanyar-nos, a l'entrada del poble per tal de rebre les nostres campanes.
10'30 del matí.
Arribada de les campanes, damunt d'un carro engalanat, i acompanyades pels dolçainers de "la Pedrera" d'Albaida, el Campanar Mòbil de la Colla de Campaners d'Ontinyent, els Gegants d'Albaida i la Banda Unió Musical de Bufali.
Els xiquets i les xiquetes del col.legi "Monica Pont" donaran la benvinguda a les campanes en nom de Bufali.
El passacarrers recorrerà tot el poble, i en arribar a la porta de l'església, les campanes majors seran situades enfront del campanar, en espera de l'acte de benedicció. La campana nova serà entrada a l'església.
11'30 del matí.
Primer avís a missa amb les campanes del Campanar mòbil.
11'45 del matí.
Segon avís a missa.
12'00 del migdia.
Tercer toc d'avís i començament de la Missa a l'església de Bufali.
12'30 del migdia.
En acabar la celebració de la Missa, es procedirà a la benedicció de les campanes de la Mare de Déu de Loreto i de la Puríssima Concepció, i al bateig de la nova campana, la més menuda de les tres, dedicada al Santíssim Crist de la Pobresa, patró de Bufali, qui presidirà l'acte.
Abans del bateig es comentarà l'epigrafia triada per aquesta campana i es llegirà el paper-recordatori de l'acte que es guardarà dins de la truja de la campana.
Actuaran com a padrins del nou bronze, i en representació de tots els habitants de Bufali, la veïna més anciana, la senyora Juana Garcia Navarro, i l'Últim xiquet nascut a la població, Rafael Gandia Tomàs.
Després del bateig. Els assistents seran obsequiats amb dolços i monedes, sempre que, com convé, canten als padrins...
Seguidament es pujaran les campanes al campanar.
4'30 de la vesprada.
El Grup de Danses d'Ontinyent realitzarà la "Dansà d'Ontinyent" pels carrers de Bufali.
6 de la vesprada.
Concert de Campanes.
Les Colles de Campaners d'Ontinyent i d'Albaida, sonaran per primera vegada les campanes de Bufali al complet. Interpretaran un seguit de tocs, vols i repics tradicionals que encara es poden escoltar, o que fa poc que han estat oblidats, als pobles de la Vall d'Albaida i de les comarques veïnes.
En acabar el concert, hi haurà un berenar per tots els assistents, organitzat per les Ames de Casa de Bufali.

Com que el dia 9 serà FESTA GRAN, cal que tots participem engalanant el nostre poble amb cobertors en els balcons i traient les plantes al carrer.

Les Campanes de Bufali tornen a sa casa

Els membres de la Junta per la restauració del Campanar de Bufali, volem expresar el nostre agraïment a tots els veïns del nostre poble per la col·laboració que haveu prestat en la restauració del vostre campanar i les vostres campanes. La idea va nàixer en un dels assajos de teatre que féiem un grup d'amics. Vàrem comentar la necessitat de començar este treball, i ens vàrem dir: -I per què no el fem nosaltres?. Sabem que si es vol fer alguna cosa no hi ha res com fer-la nosaltres mateixos, i cap persona millor que els joves de Bufali per encarregar-se del treball.

Esperem que la nostra feina i la de tots vosaltres es veja recompensada el dia 9. Tenim molta il·lusió, i esperem ansiosos que arribe eixe dia. Per això, una vegada més, volem demanar-vos que col·laboreu, però esta vegada res de "faena", que toca fer festa! Eixiu al carrer! Participeu i divertiu-vos. El dia 9 descobrirem com han quedat les nostres campanes restaurades i rebrem amb alegria la nova que, ja ho sabeu, tant hem enyorat... I que tanta falta feia per completar la nostra preciosa torreta. Beneirem les campanes antigues i batejarem la campana nova, i les oferirem als nostres patrons, la Mare de Déu de Loreto i el Crist de la Pobresa, en agraïment per la seua ajuda continuada.

Bufali, novembre de 2001
La Junta per la Restauració del Campanar

Col·laboren amb la festa les següents empreses:

Participen en la celebració les següents empreses i entitats:

La festa és organitzada per:

Sant Crist de Bufali. Feu fruitar els fets i els treballs dels vostres fills...

 • Parròquia de la Mare de Déu de Loreto - BUFALI: Campanes, campaners i tocs
 • BUFALI: Campanes, campaners i tocs
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Gremi de Campaners Valencians (2001)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 02-06-2023
  Convertir a PDF