L'Ajuntament aprova la subvenció de mig milió d'euros per a la construcció d'un campanar a l'església de Sant Pere

El ple d'ahir al vespre va aprovar la subvenció per dur a terme l'avantprojecte referent a la construcció d'un campanar a l'església parroquial de Sant Pere. La proposta es va aprovar amb els vots a favor dels regidors del PSC, ERC, CiU, PP i PLIC i amb el vot en contra del regidor d'ICV -Salvador Matas-. La formació ja va fer pública ahir al matí al seva postura en relació a aquesta qüestió. En un comunicat de premsa, ICV feia públic que votaria en contra de la subvenció de mig milió d'euros per a la construcció del campanar de l'església de Sant Pere per trobar-la "absolutament desproporcionada".

Tal i com també va argumentar el regidor d'ICV, Salvador Matas, al ple, "l'Ajuntament de Cambrils no té prou recursos per fer front a aquesta subvenció i a més no respon, a cap prioritat municipal i consideren que els Ajuntament tampoc haurien de ser els principals finançadors d'equipaments religiosos. Segons el regidor d'ICV "amb aquests diners es podria fer front a les veritables mancances que té Cambrils."
La nota anecdòtica d'aquest punt va ser que en l'argumentació de la subvenció l'alcalde es va equivocar i va dir que l'església s'havia construït als anys 20. En la seva intervenció, Salvador Matas, que s'havia preparat molt bé el tema, va corregir l'errada de l'alcalde dient que l'església de Sant Pere s'havia acabat de construir l'any 1945 i va donar tota una sèrie de dades referents a com es van sufragar les despeses en aquell moment.

Suport de tota l'oposició

Els grups de l'oposició van aprovar la proposta de donar la subvenció per a la construcció del campanar. Des de la PLIC es va voler donar suport a la iniciativa de l'Ajuntament i van qualificar d'encert la posada en marxa d'aquest projecte. Mar Roca va explicar que "és responsabilitat municipal conservar el patrimoni municipal". El PP també va mostrar el seu suport al projecte de construcció del nou campanar, ja que segons va argumentar Carme Cros, "això és patrimoni per damunt de tot". Finalment, des de CiU també es va donar suport a la iniciativa, ja que segons Mercè Dalmau "és molt positiu cuidar el patrimoni i els elements arquitectònics".

Tres mesos d'obres

Un cop finalitzat el ple, Jordi Font, un dels principals impulsors de que es construeixi el campanar a l'església de Sant Pere es mostrava satisfet de l'aprovació de la subvenció. Segons va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, el projecte ja està enllestit i es passarà al servei tècnic municipal per a que se'n faci càrrec. Jordi Font confia que a meitats d'aquest mes de setembre es puguin fer els treballs previs per tal que a principis d'octubre comencin les obres. Segons Font, les obres podrien estar enllestides per les festes de Nadal, sempre i quan les condicions meteorològiques no ho impedeixin.
El campanar, que es construirà a la zona del vestíbul, tindrà 33 metres d'alçada i estarà coronat per una cúpula metàl·lica. Tindrà una base quadrada i disposarà de quatre campanes. En cadascun dels quatre costats del campanar hi haurà un rellotge. Jordi Font va recuperar els plànols originals, obra de l'arquitecte diocesà Monravà Soler, dels quals se n'ha fet una adaptació per a aquest nou projecte.

PINAZO, Judit; ROVIRA i BARENYS, Lluís; RUIZ, Berta
Revista Cambrils (29-08-2007)
 • CAMBRILS: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Revista Cambrils (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 22-01-2021
  Convertir a PDF