L'albergueria enceta el cicle «Sons i Silencis» amb una exposició de fotografia


El 7 de març es va inaugurar a la sala romànica de L'albergueria "Ardència. La fosa del so", una exposició d'Anna Pagespetit. Es tracta d'una magnífica sèrie fotogràfica realitzada l'any 2006 durant el procés de fabricació d'un conjunt de campanes per a la parròquia de Sant Joan de les Abadesses.
Amb aquesta exposició L'albergueria, Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic inicia la seva programació cultural per a aquest 2008 i part del 2009, titulada "Sons i Silencis".

L'acte d'inauguració va estar presidit pel director de L'albergueria, Josep M. Riba, i va comptar amb una lectura de textos i poemes. La mostra es podrà visitar fins al diumenge 25 de maig.

"Més enllà d'un indubtable i necessari rigor professional, l'autora porta la fotografia pels viaranys de la sensibilitat. El gust pel detall sense perdre la visió de conjunt i la placidesa quieta dels moments de ritme són dues de les característiques més evidents d'aquesta sèrie de fotografies", diu el comissari del cicle, Dani Font, sobre el contingut de l'exposició.

L'albergueria, Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic ha programat dues activitats paral•leles a l'exposició:

El dissabte 29 de març, de les 10:00 a les 13:00 hores, es va realitzar a l'Escola d'Art de Vic (Rbla. Sant Domènec, 24 de Vic) de la mà dels fonedors Miquel Amblàs i Francesc Morera el procés complet de la fosa d'una petita campana, des de la creació del motlle fins a l'obtenció de l'objecte.

I el diumenge 11 de maig, a partir de les 11:.00 hores, es farà una visita guiada al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, on es troben ubicades les campanes objecte de l'exposició.

Sons i silencis

"Sons i Silencis" és el títol de la nova programació cultural de L'albergueria per aquest 2008 i part del 2009. El cicle proposa activitats que incideixen en algun aspecte d'aquesta dualitat tan suggerent. Art, patrimoni i activitat cultural es donaran la mà, com sempre, en unes propostes obertes a tothom.

"L'actitud de l'home conscient conjuga necessàriament sons i silencis. L'actitud receptiva ve primer. Hom escolta sense jutjar, hom llegeix sumant pòsits. El nostre silenci acull el so de l'altre, d'un altre proper, o un altre llunyà; d'un altre que volia parlar-nos, d'un altre que va parlar sense saber a qui, d'un altre que fa temps que no hi és, d'un altre que parla en nom de la humanitat. L'acció orientada ve després. Hom parla sense cridar, hom explica sense imposar. El nostre gest acull i convida, la nostra proposta busca ajudar a créixer". Amb aquestes paraules Dani Font resumeix l'esperit que ha donat ànima a la programació.

"Sons i Silencis" es vertebra al voltant de cinc exposicions consecutives acompanyades de les respectives activitats complementàries:
Ardència
La fosa del so presenta la sèrie fotogràfica realitzada per Anna Pagespetit l'any 2006 durant el procés de fabricació d'un conjunt de campanes per a la parròquia de Sant Joan de les Abadesses.
La sal i la llum
proposa una instal·lació digital interactiva on qui la visita n'és el principal protagonista. L'acció mateixa del visitant desperta la reacció de la sala. Els seus autors són Àlex Monés i Jordi Puig.
Josep Esteve.
Poemes i dibuixos és una mostra dels gairebé 400 dibuixos que es tenen inventariats de l'autor. Es pretén, amb aquesta exposició, donar a conèixer una nova faceta artística de Mn. Esteve.
Anunciación
acull l'escultura del mateix nom realitzada per l'escultor manxec Venancio Blanco a principis dels anys 60. Si hi ha un moment de silenci fecund, aquest és el de l'anunciació de l'àngel Gabriel a Maria.
Sons i silencis.
Mirades globals en biaix traslladarà a la sala romànica de L'albergueria les reflexions de músics, teòlegs, enginyers, artistes, metges... per tal que el visitant pugui tenir una visió global d'una dualitat tan polièdrica, el so i el silenci.

OSONA.CO)M
osona.com (12-04-2008)
 • SANT JOAN DE LES ABADESSES: Campanes, campaners i tocs
 • BACHERT, GLOCKENGIEßEREI (KARLSRUHE) : Inventari de campanes
 • Fabricació, fosa de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © osona.com (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-06-2021
  Convertir a PDF