Presentació del llibre "Campanas vivas, la música más alta de Valencia" en l´Ajuntament de la ciutat

Els Campaners de la Catedral de València Luz Martín i Francesc Llop són els autors

El dia 13 de desembre de 2007, coincidint amb la festivitat de Santa Llúcia, es va presentar el llibre "Campanas vivas, la música más alta de Valencia", que ha tingut com a autors dos membres dels Campaners de la Catedral de València: Francesc Llop, president de l'associació s'ha encarregat del text, mentre que l'experimentada fotògrafa professional Luz Martín, que formar part de l'associació des de juny del present any, aporta l'interesantíssim conjunt de material gràfic de gran qualitat que ha anat acumulant sobre la temàtica durant aquest breu periode de temps.

Els autors amb el llibre

La presentació es va dur a terme al Saló de Cristal de l'edifici de l'Ajuntament de València amb la presència de la regidora de Cultura Mª José Alcón, davant la impossibilitat d'assistència de l'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, per motius de salut. També hi va assistir Mª Ángeles González Gudino, que ha sigut la persona que ha posat la seua il·lusió per la publicació del llibre, amb la qual cosa s'ha permés la seua ràpida publicació.
El saló de Cristall
Els autors del llibre amb Mª Ángeles González i la regidora de cultura
Luz Martín va manifestar en les seues paraules l'impacte que li va causar el tema de les campanes la primera vegada que va pujar al campanar de la catedral, en la festa de la Mare de Déu dels Desemparats de 2007 i la fascinació que ha anat augmentant en cada festa i cada toc, i va donar les gràcies a un dels campaners per animar-li a associar-se als campaners. Mª Ángeles González declarà el seu interés i passió pel tema (que li va portar també a ella a esriure un llibre sobre campanes fa uns anys) i la seua alegria per haver pogut prologar una obra de la qual admira en igual mesura el saber reflectit per Francesc Llop en el text com la originalitat i qualitat de les imatges de Luz Martín.

Francesc Llop va optar per introduir al públic assistent en tot el procés de desaparició dels campaners tradicionals (amb la mecanització als anys 70) i la recuperació dels tocs manuals en el cas de la Catedral de València per un grup de persones aficionades a les campanes. Finalment, va tancar les intervencions la regidora de Cultura Mª José Alcón, destacant la qualitat del llibre, tant el text com les fotografies, i dient que és un llibre tan tradicional (pel tema) com modern (pel disseny i les noves tecnologies, per portar un CD amb gravacions de tocs).
Fotografies en tamany gegant com a decoració
Fotografies en tamany gegant com a decoració
El Saló de Cristall es va decorar amb quatre fotografies del llibre a tamany gegant com a teló de fons i en alguns moments es va ambientar la presentació amb el so de fons del vol de les campanes de la Catedral.

El llibre en l´edició exclusiva per a l´equip municipal

S'han fet dues edicions diferents del llibre: una primera, amb coberta dura normal, i una altra exclusiva per a l'equip de govern municipal amb coberta negra i caixa per a la millor conservació del llibre.

El públic assistent, amb gran representació campanera no sols de València sinó també de Campanar, Segorbe o Morvedre, a més de tres empreses de restauració de campanes, va ser molt nombrós, ocupant les escasses cadires preparades per a l'acte i també l'espai per romandre en peu.

Cartell a la porta del Saló de Cristall


CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (14-12-2007)
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Tesis i altres treballs acadèmics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2007)
  campaners@hotmail.com
  : 22-06-2021
  Convertir a PDF